SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od danes veljajo številne spremembe: znova maske na kulturnih prireditvah #video

0,54

termometer

Danes v veljavo vstopa več prenovljenih odlokov za zajezitev širjenja covid-19. Novosti med drugim prinašajo ponovno uvedbo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. Odloki, ki bodo veljali teden dni, določajo tudi način izpolnjevanja pogojev-PTC pri različnih dejavnostih.

Vlada je na petkovi opisni seji med drugim izdala odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov. V novem gradivu se določa izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT) za izvajanje avtotaksi prevozov in obratovanje žičniških naprav. Odlok med drugim določa, da je izpolnjevanje pogoja testiranja od danes mogoče z dokazilom o negativnem rezultatu testa-PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali hitrega testa, ki ni starejši od 48 ur.

Enako velja za ponudnike in potrošnike v dejavnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil.

Pogoj-PCT morajo v skladu z odlokom izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe.

natakarica, maska Novice V devetih storitvenih dejavnostih od 23. avgusta krajša veljavnost testa

Obvestilo mora biti na vidnem mestu

Organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoje-PCT za udeležbo na tekmovanjih. Poleg tega morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce, da je izpolnjevanje pogojev-PCT obvezno za udeležbo oziroma za vstop v prostor, kar se preverja že na vstopu na prireditev.

Novi odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Sloveniji na javnih kulturnih prireditvah znova uvaja uporabo zaščitnih mask. Izjema so nastopajoči.

Testiranje koronavirus Novice Hitri testi na podlagi vzorca sline niso več veljavni

Do 22. avgusta veljajo še tudi razpršilniki v večstanovanjskih stavbah

Pri omejitvah zbiranja vsebinskih sprememb ni. Pogoj.PCT se zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj-PCT ni nujen, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na deset kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

Vlada je tudi podaljšala odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah, in sicer prav tako do 22. avgusta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin