Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 11. 2021,
14.44

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

73

Natisni članek

COVID-19 PCT samotestiranje Oče motorna žaga

Četrtek, 18. 11. 2021, 14.44

2 leti, 5 mesecev

Oče nad ravnatelja z motorno žago #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

73

Pred osnovno šolo Solkan se je davi zgodil incident, ko je jezni oče zaradi samotestiranja otroka prišel pred šolo in prižgal motorno žago. Kot je v izjavi za javnost povedal ravnatelj Marijan Kogoj, se je z očetom pogovoril, ta pa se je nato umaknil. O incidentu so obvestili policijo in dogodek prijavili kot grožnjo.

"Pravzaprav bi lahko rekli, da gre pri tem za nesporazum. Oče in mati se nista dogovorila o testiranju otroka, od mame smo namreč dobili soglasje in otrok se je včeraj samotestiral. Oče se je nad tem razjezil in je to prišel na zelo konkreten način tudi povedat," je po današnjem srečanju novogoriškega župana Klemna Miklaviča z ravnatelji osnovnih šol v Novi Gorici še pojasnil Kogoj.

Večinoma neprimerni odzivi le verbalni ali zapisani

Sicer pa so na skoraj vseh šolah v občini dobili jezne in tudi neprimerne odzive nekaterih staršev, ki se ne strinjajo s samotestiranjem otrok. Vendar so bili odzivi večinoma zapisani ali le verbalni, je povedal ravnatelj novogoriške Osnovne šole Milojke Štrukelj Janez Kobe.

Ravnatelji osnovnih šol na sestanku z županom Klemnom Miklavičem. | Foto: Ravnatelji osnovnih šol na sestanku z županom Klemnom Miklavičem.

Novice Romana Tomc objavila dokaz: Očitno je Tanja Fajon vpletena v pripravo poročila o Sloveniji #video

Nekateri ravnatelji menijo, da samotestiranje spada domov

Ravnateljica Osnovne šole Dornberk Dragica Vidmar je povedala, da sicer tudi za majhne otroke samotestiranje po doslej videnem ne pomeni nobenih težav, vseeno pa meni, da testiranje spada domov, v otrokovo varno okolje.

"Otrok, ki se mu prikaže tista nesrečna črtica, ki nakazuje, da je okužen, se počuti zelo nelagodno. Pri nas se je zgodilo, da je otrok po takem rezultatu testa zajokal in ostal ves prestrašen," je opozorila Vidmarjeva.

bolnišnica
Novice Lejko Zupančeva: Če se ne bomo precepili, se covida ne bomo rešili do maja #video

Poklic učiteljev še pod posebnim pritiskom

Zato so se ravnatelji s pozivi za pogovor in ukrepanje obrnili na Mestno občino Nova Gorica. "Že tako zahteven poklic učitelja je v tem obdobju še pod posebnim pritiskom, ker morajo izvajati ukrepe za preprečevanja širjenja epidemije, ki jih predpisuje vlada. Učitelji so zaradi izvajanja teh ukrepov pod strahovitim pritiskom na srečo le manjšine staršev," je po sestanku dejal župan Miklavič.

Staršev, ki ne dovolijo testiranja otrok, le od dva do tri odstotke

Kot je še poudaril, sta do določene mere pluralizem in pogled posameznika dovoljena, vendar bi se morali v primerih, ko gre za zdravje, pri ukrepih poenotiti. Na srečanju z ravnatelji so sicer menili, da je staršev, ki ne dovoljujejo samotestiranja otrok, na srečo le kakšnih dva ali tri odstotke.

krsta
Novice Smrtonosna epidemija: Slovenija dosegla grozljiv mejnik
Ne spreglejte