SiolNET. Novice Slovenija
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obsežen plaz: na cesto zgrmelo dva tisoč kubičnih metrov snega #foto #video

1,05

termometer

Zjutraj se je nad cesto med Bovcem in Trento, takoj za križiščem za Lepeno, sprožil snežni plaz. Na cesto, ki je do nadaljnjega zaprta za ves promet, je zdrselo okoli dva tisoč kubičnih metrov snega, pomešanega s kamenjem in drevesi. Plaz in strugo reke Soče so si ogledali tudi gorski reševalci, saj je obstajala možnost, da bi snežni plaz zasul kakšno vozilo ali ga potisnil v reko.

Na cesto je zdrselo okoli dva tisoč kubičnih metrov snega, pomešanega s kamenjem in drevesi. Delavci so s stroji začeli čistiti cesto na obeh koncih, pred 13. uro pa so cesto spet odprli za ves promet, kljub temu pa opozarjajo na previdnost na tem odseku, saj je na cesti še vedno težka mehanizacija.

Na cesto zdrseli okoli dva tisoč kubičnih metrov snega

Kot je za STA povedala vodja cestne baze Bovec Kolektor CPG Beti Melinc, je na cesto zdrselo okoli dva tisoč kubičnih metrov snega, pomešanega s kamenjem in drevesi. Po podatkih novogoriške policijske uprave je plaz zasul cesto v dolžini približno 50 metrov, visok pa je bil med štirimi in petimi metri.

Po podatkih novogoriške policijske uprave je plaz zasul cesto v dolžini približno 50 metrov, visok pa je bil med štirimi in petimi metri. Po podatkih novogoriške policijske uprave je plaz zasul cesto v dolžini približno 50 metrov, visok pa je bil med štirimi in petimi metri. Foto: PU Nova Gorica

Območje plazu in struge reke Soče so po sprožitvi snežnega plazu pregledali tudi tamkajšnji pripadniki gorske reševalne službe s pomočjo lavinskega psa, saj je obstajala možnost, da bi snežni plaz lahko zasul tudi kakšno motorno vozilo oziroma ljudi. Na srečo pod snežnim plazom niso našli nikogar, prav tako tudi ne kasneje ob čiščenju ceste, poroča STA.

Na policiji so bili o plazu obveščeni zjutraj. Na policiji so bili o plazu obveščeni zjutraj. Foto: PU Nova Gorica

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin