Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
13.49

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

Natisni članek

pravosodje nepremičnine Dominika Švarc Pipan

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 13.49

2 meseca, 2 tedna

Objekt na Litijski za več kot tisoč kvadratnih metrov večji, kot piše v pogodbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39
Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51. | Prodajalec objekta Sebastjan Vežnaver se je januarja zavezal, da bo, če bo izmera nepremičnine odstopala od pogodbeno dogovorjene navzdol, za manjkajočo površino znižana tudi kupnina, če bo površina višja, pa doplačila ne bo, še piše Delo.  | Foto Bojan Puhek

Prodajalec objekta Sebastjan Vežnaver se je januarja zavezal, da bo, če bo izmera nepremičnine odstopala od pogodbeno dogovorjene navzdol, za manjkajočo površino znižana tudi kupnina, če bo površina višja, pa doplačila ne bo, še piše Delo. 

Foto: Bojan Puhek

Po izmeri geodeta, ki ga je poiskalo državno odvetništvo na temelju aneksa h kupoprodajni pogodbi, je objekt na Litijski cesti v Ljubljani za več kot tisoč kvadratnih metrov večji. O tem je prvo poročalo Delo.

sodišče kladivo
Novice Nora razkritja o dogajanju na pravosodju: mobing, psihični pritiski in sum kaznivih dejanj

Ker obstaja razlika med površino prostorov iz kupoprodajne pogodbe in površino iz podatkov Geodetske uprave, se je ministrstvo odločilo, da pred prevzemom nepremičnine s pomočjo s svoje strani izbranega geodetskega podjetja pridobi novo izmero, ki je pokazala, da je objekt večji, kot je zapisano v kupoprodajni pogodbi.

Neto tlorisna velikost po kupoprodajni pogodbi je bila 5.124 kvadratnih metrov, podjetje Sebastjana Vežnaverja pa je zanjo iztržilo 7,7 milijona evrov, torej okoli 1.500 evrov na kvadratni meter.

Nova izmera je pokazala, da ima objekt površino 6.258 kvadratnih metrov, kar pomeni, da je država Vežnaverju plačala 1.230 evrov na kvadratni meter.

Vežnaver se je januarja zavezal, da bo, če bo izmera nepremičnine odstopala od pogodbeno dogovorjene navzdol, za manjkajočo površino znižana tudi kupnina, če bo površina višja, pa doplačila ne bo, še piše Delo. 

Dominika Švarc Pipan, Tanja Fajon
Novice Odzivi iz SD: Izsiljevanje Švarc Pipanove in napake Tanje Fajon
Pred SD dan iskanja poti iz politične krize
Konferenca SD bo po pretresih, ki jo je za stranko prinesla afera sodna stavba, razpravljala o nadaljnjih korakih. V stranki se namreč v zadnjih tednih iskri, slišati je tudi pozive k odstopu vodstva in deljena mnenja o delu v koaliciji. Po odstopu generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta bo predvidoma znano tudi ime njegovega začasnega naslednika. STA
Tanja Fajon
Novice Tanja Fajon ostaja na čelu stranke SD, stranka aprila na volilni kongres
Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51.
Mnenja Konec sveta, kot ga poznamo: premogovnik na Litijski

 

 

Ne spreglejte