Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
14.16

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Emonika železniška postaja Ljubljana Direkcija RS za infrastrukturo Ljubljana

Petek, 2. 2. 2024, 14.16

2 meseca, 3 tedne

Obe ponudbi za prenovo ljubljanske železniške postaje zavrnjeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
podhod pod železniško postajo | Foto Slovenske železnice

Foto: Slovenske železnice

Direkcija za infrastrukturo je ponudbi za osrednji del prenove ljubljanske železniške postaje, ki bo obsegal gradnjo nadhoda in nove postajne dvorane, kot nedopustni zavrnila ter postopek zaključila brez oddaje naročila. Ponudbi sta presegali zagotovljena sredstva. Kot so STA povedali v direkciji, bodo razpis ponovili.

Ponudbeni ceni v obeh prejetih ponudbah presegata naročnikova zagotovljena sredstva za naročilo, zaradi česar ponudbi v skladu z zakonom o javnem naročanju nista dopustni, je v odločitvi, na portalu javnih naročil objavljeni 1. februarja, navedla direkcija in dodala, da je zato ponudbi kot nedopustni zavrnila ter postopek zaključila brez oddaje javnega naročila.

Zoper odločitev se lahko v roku osmih delovnih dni od objave vloži revizijski zahtevek.

Dunajska cesta
Novice Janković: Čakajo nas res težki časi. Zaskrbljena tudi Bratuškova.

Direkcija je v odločitvi o zavrnitvi ponudb navedla še, da višine zagotovljenih sredstev ne razkriva, ker bi to lahko negativno vplivalo na njen poslovni interes pri ponovnem oddajanju naročila. Če bi višini zagotovljenih sredstev razkrila, ponudniki namreč ne bi bili motivirani ponudbene cene bistveno znižati pod višino zagotovljenih sredstev.

Kot so STA danes dodatno povedali v direkciji, bodo javno naročilo ponovili.

Ponudbi dražji za več kot sto milijonov evrov

Ponudbi sta oddala konzorcij SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana, Kolektor Igin, CGP in GH Holding ter VOC Celje, je navedla direkcija. Koliko sta ponudbi znašali, ni razkrila, kot je nedavno pisal časnik Dnevnik, pa je ponudba konzorcija znašala 260,8 milijona evrov z davkom na dodano vrednost (DDV), ponudba VOC Celje pa 295,2 milijona evrov z DDV.

Direkcija je ob objavi razpisa novembra lani kot ocenjeno vrednost del navedla 136,6 milijona evrov brez DDV oziroma 166,7 milijona evrov z DDV.

Glavna avtobusna postaja, Slovenske železnice, Železniška postaja
Novice Mogočna stavba bo padla za dodatne avtobusne perone

Osrednji del prenove železniške postaje bo predvidoma obsegal gradnjo novega nadhoda s postajno dvorano z dvigali, tekočimi stopnicami in tekočimi trakovi za hitrejši prehod čez nadhod, ki bo omogočal povezavo za pešce med središčem mesta ter Bežigradom. V postajni dvorani so predvideni prostori za prodajo kart, čakalnica za potnike in sanitarije. Skupna površina predvidenih objektov nadhoda s postajno dvorano je 13.665 kvadratnih metrov.

Ob tem predvidevajo še nadgradnjo tirne infrastrukture, prenovo signalnovarnostnih naprav ter rekonstrukcijo obstoječega podhoda z razširitvijo za kolesarje ter dostopi na severni in južni strani ter gradnjo dvigal za dostop na perone iz podhoda. Predvidena je tudi nadgradnja peronske infrastrukture s prilagoditvami za gibalno ovirane osebe.

Emonika
Novice Parkirišči na Emoniki se poslavljata, začetek gradnje še ni znan
Ne spreglejte