SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi zapleti na KPK: Se Štefanec želi znebiti Sedlarjeve?

3

termometer

 | Foto:
Na KPK jim še vedno ni jasno, ali je namestnica predsednika vrnila gotovino, ki jo je prejela za službeno pot v tujino. Namestnica trdi, da je denar vrnila, a dokazil za to ni.

Poslanec SDS Anže Logar je prejšnji teden s poslanskim vprašanjem ponovno odprl vprašanje glede zapleta na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ali je namestnica predsednika Alma M. Sedlar predala dobrih tisoč evrov, ki jih je s strani OECD dobila kot nadomestilo za udeležbo na službenem dogodku v Parizu.

Zaradi zapleta je bila računovodkinja, ki naj bi ji Sedlarjeva skupaj z dokumentacijo predala gotovino, odpuščena, na KPK pa uvedena revizija. Ta je pokazala, da dokazil o predaji denarja ni. Poslanca je zato zanimalo, ali Sedlarjeva kljub temu še lahko opravlja svoje delo.

Zdaj se je na zadevo odzvala tudi Sedlarjeva, ki, kot pravi, med samo revizijo o njej ni bila niti obveščena, kaj šele, da bi lahko pojasnila okoliščine. Hkrati se ji zdi revizija sporna, saj jo je namesto zunanjega organa izvedla vladna revizijska služba.

Sedlarjeva zavrača domneve, da bi si prilastila denar, nerazumno pa se ji zdi, da revizorka zaradi napake druge uslužbenke zdaj denar terja od nje.

Ob koncu je Sedlarjeva zapisala, da si želi verjeti, da "navedeni dogodki niso še en poskus, da bi predsednik KPK (Boris Štefanec, op. p.) vsaj očrnil, če že ne se poskusil znebiti zanj gotovo 'neprijetne' namestnice."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin