SiolNET. Novice Slovenija
4,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova pravila: omejitve gibanja v rdečih regijah, ponoči krajša prepoved gibanja

4,97

termometer

Policijska ura | Nočna omejitev gibanja po vsej državi po novem traja od 22. do 5. ure. | Foto: STA
Nočna omejitev gibanja po vsej državi po novem traja od 22. do 5. ure. Foto: STA

V obalno-kraški, goriški in koroški regiji, ki so glede na epidemiološko stanje spet obarvane rdeče, od danes vnovič velja omejitev gibanja na regijo. Nočna omejitev gibanja po vsej državi od danes traja od 22. do 5. ure. Verski obredi na prostem so številčno omejeni na enega udeleženca na deset kvadratnih metrov.

Odlok o omejitvi gibanja, ki ga je vlada sprejela v sredo, določa tudi izjeme, ko posameznik lahko prehaja med rdečimi in drugimi regijami. Pri prehajanju mora imeti posameznik pri sebi dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja izjeme, in lastnoročno podpisano izjavo, poroča STA.

Čeprav v odloku ni izrecno navedeno, med izjeme za prehod meja rdečih regij spadajo tudi šolarji, ki se vozijo iz rdeče obarvanih regij v izobraževalne ustanove v druge regije. "Ob upoštevanju priporočil NIJZ je gibanje med drugim dovoljeno za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog. Ta izjema se uporablja tudi za šolarje," so pojasnili na šolskem ministrstvu.

Novice Poklukar: Smo v tretjem valu, v bolnišnicah vedno več mladih #video

V Slovenijo od danes le še z negativnim PCR-testom

Kljub temu da so se tri regije obarvale rdeče, pa drugih omejitev, razen prehajanja, praktično ni. Tako ponekod ostajajo odprte tudi terase gostinskih lokalov, saj si želi vlada zasledovati učinke ukrepov, ki jih uvede, je v četrtek pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar.

Kljub temu da so se tri regije obarvale rdeče, pa drugih omejitev, razen prehajanja, praktično ni. Tako ponekod ostajajo odprte tudi terase gostinskih lokalov. | Foto: STA , Kljub temu da so se tri regije obarvale rdeče, pa drugih omejitev, razen prehajanja, praktično ni. Tako ponekod ostajajo odprte tudi terase gostinskih lokalov. Foto: STA ,

Vstop v Slovenijo je od danes mogoč le z negativnim izvidom PCR-testa. Ta test tudi edini velja za prekinitev karantene, dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju pa za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa. V vseh regijah je dovoljeno zbiranje do deset ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi.

S spremembami odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode pa od danes velja omejitev števila oseb, ki kolektivno uresničujejo pravico do verske svobode na prostem, in sicer na enega udeleženca na deset kvadratnih metrov, ali več udeležencev, če gre za člane istega gospodinjstva.

Testiranje na covid-19 Novice Včeraj spet krepko čez tisoč okuženih #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin