SiolNET. Novice Slovenija
2,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova atrakcija ob robu Bohinjskega jezera #foto

2,71

termometer

Bohinj snežaki | Na mostu pri cerkvi svetega Janeza, simbolu Bohinja, je povsem spontano nastala prava snežna atrakcija.  | Foto: Alenka Teran Košir
Na mostu pri cerkvi svetega Janeza, simbolu Bohinja, je povsem spontano nastala prava snežna atrakcija. Foto: Alenka Teran Košir

Pred tednom dni je ob obali Bohinjskega jezera začela nastajati pisana snežna družina, ob kateri se zaradi njene všečnosti ustavlja in fotografira vse več ljudi.

Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

Prvi snežaki so na mostu pri cerkvi svetega Janeza ob robu Bohinjskega jezera začeli nastajati pred približno enim tednom. Po prvem močnejšem sneženju, nam je povedal Rok Jensterle, eden od pobudnikov gradnje snežnih skulptur na tej lokaciji.

Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

"Začelo se je s pobudo v osnovni šoli Bohinjska Bistrica. Ena od učiteljic je predlagala, naj otroci postavijo snežake in ji pošljejo fotografije, ki bi jih objavili in nato izbrali najlepšega snežaka. Svojim otrokom sem predlagal, naj jih postavijo kar na most. Pridružili so se jim še sosedovi in mi starši in nastalo je to, kar je," je povedal Jensterle, ki ne izključuje možnosti, da bi snežna družina, v kateri sta že zdaj orjaška račka in medved, pa kamela, polž in slon, v prihodnjih dneh dobila še kakega novega člana.

Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

Bohinj snežaki | Foto: Alenka Teran Košir Foto: Alenka Teran Košir

Tudi ravnateljica osnovne šole Bohinjska Bistrica Mojca Rozman je navdušena, da so bohinjski snežaki poželi toliko pozornosti. Enako velja za šolski projekt Naj snežak bohinjske šole, ki so ga tamkajšnji šolarji vzeli za svojega.

"Otroke od 1. do 9. razreda smo pozvali k sodelovanju v natečaju in jih na ta način spodbudili, da sami ali s starši ustvarijo različne snežne skulpture … Izdelki, ki so nastali, so bili prekrasni, in verjamem, da so se vsi, ki so jih gradili, pri tem zelo zabavali," je prepričana ravnateljica.

Zmagovalca natečaja Naj snežak bohinjske šole sta postavila Zala in Jure Ravnik. | Foto: Zmagovalca natečaja Naj snežak bohinjske šole sta postavila Zala in Jure Ravnik. Najboljše snežake bohinjske šole je izbirala desetčlanska komisija.

Najbolj jih je prepričal snežak na strehi, ki sta ga ustvarila Zala in Jure Ravnik, medtem ko so Gospa dobra volja in njeni otroci, ki so jih zgradili Matevž, Nika, Maša, Niki, Lara in Tim zasedli drugo mesto, delili so ga s snežakom mojstra Naceta, medtem ko je tretje mesto pripadlo snežaku, ki je delo Kristjana in Tijane Stržinar.

 A rezultati niti niso pomembni, pomembno je, da so otroke zbezali na prosto, stran od tablic in računalnikov. Vse snežne skulpture si lahko ogledate na spletni strani šole.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin