Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2022,
15.20

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

5

Natisni članek

ambulanta Ministrstvo za zdravje zdravstvo

Petek, 30. 12. 2022, 15.20

1 leto, 3 mesece

Nimate osebnega zdravnika? Na teh mestih vam bodo pomagali.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

5

zdravnik | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ministrstvo za zdravje je danes posredovalo seznam števila predvidenih ambulant za neopredeljene bolnike oziroma bolnike brez izbranega družinskega zdravnika po posameznih izvajalcih. Seznam za večino zdravstvenih domov predvideva po eno ambulanto, največ pa za Ljubljano, 19. Seznam skupaj predvideva 94 ambulant za neopredeljene.

Seznam števila predvidenih ambulant za neopredeljene bolnike bo veljal od 1. januarja do 31. marca 2023. Posamezne ambulante imajo sicer različne največje obsege programa družinske medicine.

Ambulante iz ZD Polje bodo preusmerjene v ZD Fužine predvidoma še do konca januarja

Začasna preusmeritev ambulant iz Zdravstvenega doma (ZD) Polje v ZD Fužine bo podaljšana predvidoma do konca januarja. V ZD Polje pa bodo še vedno delovale ambulante za kronične bolnike in ambulanta za preveze oziroma nego ran. Prav tako v tem ZD še naprej ostajajo ambulante za otroke in mladino, so navedli v ZD Ljubljana.

Poleg tega v ZD Polje ostajajo ambulante zobozdravstvenega varstva, specialistične ambulante za čeljustno ortopedijo, ambulanta za ustno higieno, patronažno varstvo in laboratorijska diagnostika. Za bolnike, ki so ostali brez izbranega osebnega zdravnika v enoti Moste-Polje ali je ta odsoten zaradi bolniškega staleža, so v ZD Fužine še naprej organizirane dve akutni in kronična ambulanta. Bolnike prosijo za potrpežljivost in strpnost.

V ZD Ljubljana so za STA pojasnili, da so zaprtje enote podaljšali zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih zaradi respiratornih obolenj in tudi zaradi covida-19, ne pa zato, ker bi prišlo do dodatnih odpovedi zaposlenih.

Zaradi nepredvidenih dogodkov in večjega števila bolniških odsotnosti zaposlenih so sicer bolnike iz ambulant ZD Polje začasno preusmerili v ZD Fužine 29. novembra.

V sporočilu za javnost so navedli še, da bolniki lahko za naročanje po telefonu pokličejo na telefonsko številko svojega izbranega osebnega zdravnika. Če je ta odsoten, bo klic preko telefonske centrale preusmerjen v triažno ambulanto. Dodatne informacije so na voljo na telefonski centrali ZD Polje (01) 58 64 900 in triažni telefonski številki (01) 58 64 950.


Danijel Bešič Loredan
Novice V Fidesu ogorčeni nad trditvami Bešiča Loredana
Danijel Bešič Loredan
Novice Bešič Loredan o tem, kdo in zakaj ustvarja izredne razmere v zdravstvu

 

Ne spreglejte