SiolNET. Novice Slovenija
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neznanec v kraški jami lovil zaščitene jamske hrošče

0,64

termometer

kraške jame

Policisti s Kozine so bili konec tedna obveščeni o postavljeni vabi oziroma pasti, namenjeni nezakonitemu lovu zaščitenih jamskih hroščev. Storilca še iščejo.

Vaba oziroma past je bila postavljena v eni od kraških jam na območju občine Hrpelje - Kozina. Gre za stekleno vabo oziroma lonček, v katerega krivolovci nastavijo prenasičeno solno raztopino, ki ujete živali takoj primerno konzervira, zato so lahko pasti v jami nastavljene dalj časa.

V pasti je bilo ujetih več različnih jamskih hroščev, vendar vrsta teh hroščev policistom še ni poznana, saj bodo to ugotavljali strokovnjaki na biotehniški fakulteti.

Zagrožena zaporna kazen znaša od tri do pet let.

Hrošč na fotografiji je med najbolj iskanimi vrstami med zbiratelji in preprodajalci. Gre za hrošča z znanstvenim imenom Anophthalmus hitleri, ki spada med ogrožene vrste in je zavarovan z uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah. Hrošč na črnem trgu t. i."borzah insektov" doseže vrednost več sto evrov. Hrošč na fotografiji je med najbolj iskanimi vrstami med zbiratelji in preprodajalci. Gre za hrošča z znanstvenim imenom Anophthalmus hitleri, ki spada med ogrožene vrste in je zavarovan z uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah. Hrošč na črnem trgu t. i."borzah insektov" doseže vrednost več sto evrov. Foto: policija

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin