Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2020,
8.59

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

15

Natisni članek

Koronavirus

Sreda, 23. 9. 2020, 8.59

3 leta, 7 mesecev

V torek potrdili 136 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

15

Koronavirus, bris, test, testiranje, covid-19 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Sloveniji so v torek ob 2.616 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 136 ljudeh. V bolnišnici se zdravi 65 bolnikov, od tega deset na intenzivni negi. Včeraj je umrl en bolnik z boleznijo covid-19. V domačo oskrbo so v torek odpustili 13 ljudi, na novo pa so v bolnišnico sprejeli osem obolelih.

V Sloveniji so od začetka epidemije skupaj potrdili 4.694 okužb, umrlo je 143 bolnikov z novim koronavirusom. Trenutno je v državi aktivno okuženih 1.383 ljudi, kažejo podatki sledilnika covid-19 .

Največ okužb znova v Ljubljani

Okužbe so v torek potrdili v naslednjih občinah: Ljubljana (21), Maribor (9), Slovenj Gradec (8), Litija (6), Slovenske Konjice (5), Kranj (4), Slovenska Bistrica (4). Po tri okužbe so potrdili v naslednjih občinah: Črna na Koroškem, Dravograd, Gorenja vas - Poljane, Kamnik, Medvode, Rogatec in Velenje. Podrobnejši seznam občine najdete na spletni strani sledilnika covid-19.  

 

Največ okužb pretekli četrtek: 137

Največ primerov okužbe smo od začetka epidemije marca letos potrdili prejšnji četrtek, ko je bilo opravljenih 3.557 testov, okužbo pa so potrdili pri 137 ljudeh. Zadnje dni so bile številke okuženih nekoliko nižje, v ponedeljek so okužbo potrdili pri 88 ljudeh, v nedeljo pri 50, v soboto pa pri 111.

Drugi val je prišel hitreje, kot so pričakovali

Stanje z okužbami je včeraj komentirala tudi vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović. Kot je dejala, je drugi val okužb prišel sorazmerno hitro, predvsem zaradi povečanega druženja ljudi v zaprtih prostorih. Višje število okuženih so strokovnjaki pričakovali šele novembra ali decembra. Ob tem je poudarila tudi pomen testiranja. "Želimo, da so testirani vsi, ki imajo znake in simptome, ki lahko spominjajo na covid-19."

Skrbi jih število ljudi, ki morajo v bolnišnico

Kot je še dodala Beovićeva, jih skrbi naraščanje obolelih za boleznijo covid-19, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. Po njenem mnenju številke pozitivnih primerov ne pomenijo dosti, dokler gre za ljudi, pri katerih gre za blago okužbo. "Tisto, kar nam brez dvoma govori o tem, da je breme bolezni v Sloveniji trenutno veliko in da narašča, pa je naraščanje sprejemov v bolnišnice in v bolnišnicah na oddelke za intenzivno zdravljenje," je poudarila. Napovedi za naprej, ki jih je predstavila, kažejo, da bo sredi oktobra število hospitaliziranih od 250 do 270, morda celo 300 oseb.

Bojana Beović
Novice Pri tej temperaturi vas mora delodajalec napotiti domov #video

 

Ne spreglejte