SiolNET. Novice Slovenija
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: nadzor na velenjskem CSD ni razkril napak

0,58

termometer

 | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve Anja Kopač Mrak bo v sredo predstavila ugotovitve izrednega nadzora, ki ga je zaradi napotitve dveh dečkov v rejništvo socialna inšpekcija opravila na Centru za socialno delo Velenje. Neuradno nadzor ni razkril napak.

Po neuradnih informacijah Televizije Slovenija je nadzor pokazal, da je center ravnal strokovno in zakonito.

 

Na novinarski konferenci, ki bo v sredo v prostorih Skupnosti centrov za socialno delo v Ljubljani, bodo poleg ministrice sodelovali še sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Darja Kuzmanič Korva, psihologinja Gabi Čačinovič Vogrinčič ter predstavniki socialne inšpekcije in CSD Velenje.

 

Nadzor socialne inšpekcije je bil odrejen v petek, ministrica pa je takrat povedala, da bo inšpekcija preverila, ali je bila odločitev CSD Velenje o napotitvi dveh dečkov v rejništvo v največjem interesu dečkov.

 

Bratca, stara tri in pet let, sta bila od umora njune mame decembra lani v Velenju pri starih starših po mamini strani na Koroškem. CSD Velenje je bratca prejšnji teden iz vrtca naskrivaj odpeljal v rejniško družino, ki je stara starša ne poznata. To je sprožilo buren odziv javnosti. Na Koroškem so sokrajani prizadetih starih staršev zbrali okoli tri tisoč podpisov podpore, za sredo pa je zaradi tega primera prek družbenega omrežja Facebook napovedan tudi protestni shod v Velenju pred CSD.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin