Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
24. 8. 2018,
8.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

26

Natisni članek

SMC SD Milan Brglez

Petek, 24. 8. 2018, 8.10

5 let, 8 mesecev

Milan Brglez bo prestopil k poslancem SD #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

26

Nekdanji predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC Milan Brglez je danes podal izstopno izjavo iz poslanske skupine SMC. V prihodnjih dneh, ko se bodo zaključili formalni postopki, bo tudi uradno prestopil v poslansko skupino SD.

"Ta odločitev je plod tehtnega razmisleka in spoznanja, da lahko skupaj naredimo več dobrega za dobrobit državljanov in države. Delimo skupne vrednote in stališča. Sem socialno občutljiv in želim na tem področju storiti več, da bo bolje za vse," je na novinarski konferenci poudaril Brglez.

"V prejšnjem mandatu smo z Brglezom velikokrat delili ista stališča, vrednote in načela. Gre za vsebinski prestop. V ozadju ni teorije zarote. Ni političnih ozadij. Dobili smo izvrstnega poslanca in strokovnjaka, predvsem pa dobrega človeka, ki lahko veliko naredi za državo in socialno demokracijo," je dodal vodja poslancev SD Matjaž Han.

Z Brglezovim prihodom bo imela SD enajst poslancev v državnem zboru, SMC pa se bo z devetimi poslanci izenačila z Levico.

Milan Brglez
Novice Brglezovo pismo: Cerar se je s Toninom dobil skrito in pritajeno

Izvršni odbor SMC je nekdanjega predsednika DZ Brgleza iz stranke izključil 26. junija, tri tedne po državnozborskih volitvah, ko so potekala pogajanja o začasnem prevzemu vodenja DZ v novem sklicu parlamenta do oblikovanja nove vlade. Strankini organi so predlagali, da funkcijo prevzame predsednik SMC Miro Cerar, Brglez pa je javno dejal, da je to pripravljen početi on.

Milan Brglez
Novice Brglez s pritožbo na sklep o izključitvi iz SMC

Cerar je tedaj pojasnil, da so sklep o izključitvi sprejeli, ker je Brglez "z izrecnim in precej močnim nespoštovanjem odločitev izvršnega odbora oz. organov stranke na sploh povzročil kar precejšnjo škodo naši stranki".

Brglez je na drugi strani ocenil, da je bila njegova izključitev zrežiran dogodek, očitke na svoj račun pa je označil kot neutemeljene. Glavni očitek naj bi bil ravno njegova "samokandidatura" za predsednika DZ.

Omenjal je tudi možnost, da je na njegovo izključitev iz stranke vplivala želja po volilnem kongresu, na katerem bi se s predsednikom SMC Mirom Cerarjem pomeril za predsedniški položaj v stranki.

Novice Brglez: Postopek izključitve iz SMC ni bil ustrezno izpeljan #video

Opozoril je tudi, da postopka niso izpeljali v skladu s pravili, in se pritožil na sklep izvršnega odbora o njegovi izključitvi, o katerem v SMC še niso odločili, so pojasnili za STA.

Ne spreglejte