SiolNET. Novice Slovenija
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekateri protikoronski ukrepi začasno sproščeni #video

0,35

termometer

Od danes do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko pa bo z naloženo in stalno aktivirano aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom mogoče prehajati tudi meje občine.

Za prebivalce osrednjeslovenske, goriške, obalno-kraške in gorenjske statistične regije z naloženo aplikacijo bo od danes gibanje omejeno na območje celotne regije. Še vedno pa bodo tudi v teh regijah veljale preostale omejitve, torej omejitev gibanja med 21. in 6. uro ter popolna prepoved zbiranja.

V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko se lahko danes odprejo tudi trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in motornimi vozili. Vendar bo možen le nakup, medtem ko pomerjanje oblačil in obutve ne bo dovoljeno.

Policijska kontrola Novice Tu so dodatna pojasnila: kateri ukrepi se sproščajo jutri #video

Javni potniški promet se bo po vsej državi izvajal skladno s priporočili stroke, kar med drugim pomeni največ polovično zapolnitev zmogljivosti vozila. S krožno kabinskimi žičnicami, vlečnicami in sedežnicami se bo lahko peljala največ ena oseba naenkrat oz. člani istega gospodinjstva.

Ljubljana_maske Novice Sprememba pravil o nošenju mask

Delodajalci v primeru poslabšanja razmer pričakujejo popolno zaprtje

Po vladni odločitvi je bilo v ponedeljek slišati pozive k upoštevanju navodil zdravstvene stroke. K odgovornemu ravnanju in doslednemu spoštovanju protikoronskih ukrepov so med drugim pozvala delodajalska združenja, ki so opozorila, da se v primeru poslabšanja epidemioloških razmer pričakuje popolno zaprtje vseh nenujnih dejavnosti.

Trgovine Posel danes Delodajalska združenja pozivajo k upoštevanju ukrepov

Minister za zdravje Tomaž Gantar je napoved sproščanja pospremil s številnimi pomisleki. Skrbijo ga predvsem omejene zmogljivosti zdravstva, zato se zavzema za dodatne omejitve med prazniki. O ukrepih in navodilih, s katerimi bodo nagovorili državljane, bo vlada sicer razpravljala in odločala na seji v četrtek.

Tomaž Gantar Novice Tomaž Gantar o odstopu: Dokler me vidite, sem tukaj frizer mastercard Novice Vzpostavlja se potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne ... #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin