SiolNET. Novice Slovenija
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekatere enote Lekarne Ljubljana še vedno niso odprte

0,31

termometer

Lekarna Ljubljana
Foto: STA

Lekarni Ljubljana tudi danes do konca delovnega dne še ni uspelo v centralni informacijski sistem vključiti vseh 52 enot. Do poznega popoldneva so delovanje vseh lekarniških storitev omogočili v 32 enotah. Glede na dosedanje aktivnosti načrtujejo, da bodo druge enote vključili jutri, so sporočili iz zavoda.

Zdravila na e-Recept, zdravila brez recepta in ostale izdelke za ohranjanje zdravja in dobrega počutja izdajajo v naslednjih enotah: Bavarski dvor, Bežigrad, Bežigrajski dvor, Bloke, Borovnica, Brdo, Centralna lekarna, Cerknica, Citipark, Črnuče, Fužine, Grosuplje, Idrija, Ivančna Gorica, Lekarna pri polikliniki, Logatec, Medvode, Metelkova, Moste, Podpeč, Polje, Rakovnik, Sončni log, Stari trg pri Ložu, Supernova, Šiška, Tehnološki park, Vič, Vnanje Gorice, Vrhnika, Zdravstveni dom Grosuplje, Zlatica Vrhnika.

Po ponedeljkovem napadu izsiljevalskega računalniškega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema v Lekarni Ljubljana, nadaljujejo z vključevanjem ostalih enot v centralni informacijski sistem. Primer preiskuje policija, informacijski pooblaščenec pa je uvedel inšpekcijski postopek.

Lena, ženska, fotomodel Digisvet Če vam sporočilo pošlje ta ženska, ga takoj izbrišite

Vse enote Lekarne Ljubljana so po napadu v torek zaprle svoja vrata, v sredo pa so zdravila izdajale le na papirnati recept, in še to le za zdravila, ki jih ni bilo treba doplačati. Enako je veljalo tudi za ljubljansko dežurno lekarno pri polikliniki.

Lekarna Ljubljana Novice Lekarno Ljubljana napadli z izsiljevalskim virusom Lekarna Ljubljana Novice Lekarna Ljubljana postopoma odpira vrata poslovalnic #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin