SiolNET. Novice Slovenija
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lekarna Ljubljana: skoraj vse je spet po starem

0,23

termometer

Lekarna Ljubljana
Foto: STA

Lekarna Ljubljana je po ponedeljkovem napadu z izsiljevalskim virusom vse svoje enote znova vključila v lekarniški informacijski sistem, tako da je v njih omogočeno izvajanje vseh lekarniških storitev. Dodali so, da za zdaj nakupa ni mogoče opraviti le v spletni lekarni, kar bodo, kot pravijo, uredili v začetku prihodnjega tedna.

V vseh 52 enotah Lekarne Ljubljana je tako danes spet mogoče izdati zdravila na e-recept, opraviti nakup zdravil brez recepta in preostalih izdelkov.

Lekarna Ljubljana je bila v ponedeljek tarča napada izsiljevalskega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. Vse enote so po napadu v torek zaprle svoja vrata. V sredo so enote zdravila izdajale le na papirnati recept, in še to le za zdravila, ki jih ni bilo treba doplačati. Enako je veljalo tudi za ljubljansko dežurno lekarno pri polikliniki.

Lekarna Ljubljana Novice Lekarno Ljubljana napadli z izsiljevalskim virusom

V četrtek je Lekarna Ljubljana ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem. Vanj je najprej vključila enoto pri polikliniki, v kateri je potekala izdaja zdravil na elektronski recept, stranke pa so lahko opravile tudi nakup zdravil brez recepta. Druge enote lekarne so se v sistem vključevale postopoma, danes pa je, kot omenjeno, v vseh enotah spet omogočeno izvajanje vseh lekarniških storitev.

Lena, ženska, fotomodel Digisvet Če vam sporočilo pošlje ta ženska, ga takoj izbrišite

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin