Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Petek,
22. 7. 2016,
13.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

počitnice Miro Cerar Dejan Židan Karl Erjavec Anja Kopač Mrak Janez Janša Janez Janša Luka Mesec Peter Gašperšič Ljudmila Novak Alenka Bratušek Borut Pahor

Petek, 22. 7. 2016, 13.37

6 let, 6 mesecev

Naši politiki na počitnicah: kje mislite, da bo dopustoval Miro Cerar?

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

otok, Hrvaška | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Eni v hribe, drugi na morje, nekateri pa delovno. Preberite, kako bodo mesec in pol dopusta izkoristili slovenski politiki iz prve vrste.

Parlamentarne počitnice so se začele 16. julija, poslanci pa se bodo v klopi vrnili 1. septembra. Hkrati s poslanci na dopust odhaja tudi vlada. Naši politiki bodo, kot je že stalnica, večinoma dopustovali doma, v gorah in ob morju. In da, hrvaška obala ni priljubljena le med navadnimi smrtniki, ampak tudi med politiki. 

Židan bo poletne počitnice preživel malo v gorah, malo na morju in malo doma. 
 | Foto: Bor Slana Židan bo poletne počitnice preživel malo v gorah, malo na morju in malo doma. Foto: Bor Slana

Židan si bo privoščil tri tedne dopusta, predsednik Pahor pa le nekaj dni

Predsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan si bo poleti privoščil tri tedne oddiha. Malo se bo potepal po Sloveniji, si privoščil oddih na hrvaški obali skupaj z družinskimi prijatelji, posvetil pa se bo tudi hišnih opravilom.

Tudi predsednik republike bo dopustoval na Hrvaškem. Ga je o tem med nedavnim obiskom v Sloveniji prepričala hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović? | Foto: Matej Leskovšek Tudi predsednik republike bo dopustoval na Hrvaškem. Ga je o tem med nedavnim obiskom v Sloveniji prepričala hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović? Foto: Matej Leskovšek

Po drugi strani predsednik republike Borut Pahor ne načrtuje daljšega dopusta, so sporočili iz njegovega kabineta. Predsednik bo tako prvi teden avgusta nekaj dni preživel z družino v Umagu, pred tem namreč na uradni obisk v Slovenijo prihaja njegov bolgarski kolega Rosen Plevneliev.

Janša na dopust v Bovec in Lepeno

Kakor v prejšnjih letih bo tudi letos predsednik SDS Janez Janša del svojega dopusta preživel v Lepeni in Bovcu, kjer bo to soboto tradicionalno srečanje občinskih odborov SDS. V Lepeni bo do 7. avgusta potekal gorniški tabor dr. Henrika Tume, ki se bo končal s prireditvijo SDS na vrhu Triglava, kamor bo tudi letos šel predsednik SDS Janez Janša.

Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je del letošnjega dopusta že porabila, verjetno pa si bo v začetku avgusta vzela še nekaj prostih dni, ki jih bo preživela na morju in v hribih. 
 | Foto: Ana Kovač Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je del letošnjega dopusta že porabila, verjetno pa si bo v začetku avgusta vzela še nekaj prostih dni, ki jih bo preživela na morju in v hribih. Foto: Ana Kovač

Brglez malo v hribih, malo na morju, Bratuškova del dopusta že izkoristila

Milan Brglez, prvi med enakimi v DZ, bo skupaj z družinskimi kolegi dopustoval na hrvaški obali, privoščil si bo tudi oddih v hribih, malo pa bo tudi doma. Predvidoma bo porabil dva tedna letnega dopusta, so sporočili iz njegovega kabineta.

Njegova kolegica v DZ in nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je del dopusta že porabila, če bo čas dopuščal, pa si bo nekaj prostih dni v začetku avgusta vzela za morje in hribe.

Erjavec bo dopustoval na Hrvaškem, kje bo dopustoval Cerar, pa ostaja neznanka.  | Foto: Bor Slana Erjavec bo dopustoval na Hrvaškem, kje bo dopustoval Cerar, pa ostaja neznanka. Foto: Bor Slana

Ljudmila malo na morju, malo doma, Erjavec samo na morje

Nekaj oddiha na hrvaški obali si bo skupaj z možem privoščila tudi predsednica NSi Ljudmila Novak, večino prostega časa pa bo preživela doma na kmetiji, kjer se, kot pravi, vselej najde veliko dela. Kot je že običaj, bo v hrvaški Istri, kjer ima vikend, dopustoval tudi zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec. "Predvidoma bo porabil 14 dni letnega dopusta," so sporočili iz njegovega kabineta.

Ljudmila Novak bo večino prostega časa preživela doma na kmetiji. 
 | Foto: Ljudmila Novak bo večino prostega časa preživela doma na kmetiji.

Vodja poslanske skupine Združene levice Luka Mesec bo avgust preživel delovno. Dopust si bo privoščil šele prvi teden septembra, ko načrtuje oddih na hrvaški obali.

Na morje tudi ministrica, ki je interpelacijo preživela, in minister, ki ga interpelacija še čaka

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki je v zadnjih tednih na udaru zaradi dogajanja v Luki Koper, si bo moči pred interpelacijo nabiral med vladnimi počitnicami. Kje bo preživel dopust, nam v njegovem uradu niso razkrili.

Pred interpelacijo, ki ga čaka septembra, si bo dopust na morju privoščil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.  | Foto: Matej Leskovšek Pred interpelacijo, ki ga čaka septembra, si bo dopust na morju privoščil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Foto: Matej Leskovšek

V Istri bo po napornem juniju, ko je v DZ za las preživela interpelacijo, v začetku avgusta skupaj z družino dopustovala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak. Kot pravijo na njenem ministrstvu, bo Kopač Mrakova čez poletje izkoristila najmanj dva tedna dopusta, če bodo delovne obveznosti dopuščale, pa še kak dan več.

Verjetno se sprašujete, kje bo poletne počitnice preživel predsednik vlade Miro Cerar. Kljub elektronskemu sporočilu in več klicih smo odgovor prejeli šele po objavi članka. "Svoj poletni dopust, ki bo trajal predvidoma vsaj dva tedna v avgustu, bo premier kot običajno preživel v naravi, pri čemer bo večino časa v obmorskem okolju. Prosti čas bo posvetil nabiranju sveže energije z gibanjem ter prebiranjem literature, za kar skozi leto ob obsežnem delu ni imel dovolj časa," so nam sporočili iz njegovega kabineta.

Kje mislite, da bo dopustoval Miro Cerar?

  • Privoščil si bo oddih na hrvaškem morju.
    60,00 %
    231 glasov
  • Cerar dobro ve, da je ni čez slovensko obalo.
    11,17 %
    43 glasov
  • Počitnikoval bo v gorah.
    4,16 %
    16 glasov
  • Odpovedal se bo dopustu, saj ima preveč dela.
    24,68 %
    95 glasov
Oddanih 385 glasov
Ne spreglejte