Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2020,
15.10

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

27

Natisni članek

DeSUS Tomaž Gantar Aleksandra Pivec

Četrtek, 9. 7. 2020, 15.10

3 leta, 9 mesecev

Napeto v DeSUS: vodstvo podpira Pivčevo, stranka ostaja v koaliciji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

27

Sestalo se je vodstvo stranke DeSUS. Po sestanku je predsednica stranke Aleksandra Pivec dejala, da jo vodstvo podpira in da stranka ostaja v koaliciji.

"Edini sklep vodstva, ki smo ga na koncu enotno potrdili, je ta, da vodstvo daje podporo predsednici pri nadaljnjem vodenju stranke in da seveda nadaljujemo delo v koaliciji skladno s vsebinskimi zavezami, ki smo jih zapisali v koalicijsko pogodbo in zaradi katerih je tudi stranka DeSUS v to koalicijo vstopila," je povedala Pivčeva.

Kot je še dejala, so nemiri, ki se sprožajo, oziroma vprašanja, ki se odpirajo, predvsem povezana s tem, da je DeSUS član desnosredinske koalicije. Veliko manj je pomislekov glede vsebin, ki jih obravnavamo, prioritet ali samega dela, je dejala. Kot je še dodala, so nemiri v stranki spodbujeni z različnimi ideološkimi temami, na katere je članstvo stranke izrazito občutljivo.

Tomaž Gantar, predsednik sveta DeSUS in minister za zdravje, je dejal, da bodo svet stranke sklicali konec avgusta ali v začetku septembra.

Kaj sta Pivčeva in Gantar še povedala o razmerah v stranki, pa v posnetkih.

Pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana izrekla nezaupnico Pivčevi

Pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana je na ponedeljkovi seji, ki je potekala v prisotnosti vodstva DeSUS, izrekla nezaupnico predsednici Pivčevi. S sklepi izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke. V Mestni organizaciji DeSUS Ljubljana so kasneje dejali, da s sklepi niso bili seznanjeni, prav tako da pri njihovem sprejemanju niso sodelovali, čeprav so se seje udeležili, piše STA.

Pivčeva je dejala, da je bila zadeva na ponedeljkovi seji skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana. Gantar se je včeraj odzivu Pivčeve čudil.

"Upam, da ne podcenjuje razmer v stranki. Gre v resnici za izraz nezadovoljstva velike skupine in v teorije zato ne verjamem," je po poročanju STA povedal Gantar in dodal, da gre v stranki brez dvoma za resne razmere, ki jih morajo rešiti.

Tomaž Gantar
Novice Gantar: Upam, da Pivčeva ne podcenjuje razmer v stranki, te so resne
Aleksandra Pivec
Novice Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS izrekla nezaupnico Pivčevi
Ne spreglejte