Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2020,
16.46

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

25

Natisni članek

Aleksandra Pivec DeSUS Tomaž Gantar

Sreda, 8. 7. 2020, 16.46

3 leta, 9 mesecev

Gantar: Upam, da Pivčeva ne podcenjuje razmer v stranki, te so resne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

25

Tomaž Gantar | Foto STA

Foto: STA

Predsednik sveta DeSUS Tomaž Gantar po očitkih pokrajinske organizacije Ljubljana, ki je izrekla nezaupnico predsednici Aleksandri Pivec, meni, da gre za resne razmere. Upa, da Pivčeva razmer v stranki ne podcenjuje. Pogovoriti se morajo, kako naprej, je danes dejal Gantar in pojasnil, da so odprte vse možnosti, tudi kongres, piše STA. V Mestni organizaciji DeSUS Ljubljana pa so se danes oglasili, da s sklepi Pokrajinskega odbora niso bili seznanjeni.

Pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana je na ponedeljkovi seji, ki je minila v prisotnosti vodstva DeSUS, izrekla nezaupnico predsednici stranke. Sprejeli so osem sklepov in predsedniku sveta dali pobudo, da jih uvrsti na sejo sveta. S sklepi izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke, poroča STA.

V četrtek se bodo pogovorili, kako naprej

Gantar je v izjavi novinarjem po današnji seji vlade spomnil, da so se o sklicu seje sveta stranke dogovorili že na srečanju organov stranke v maju, ko so razpravljali o pogojih DeSUS za nadaljnje delo v koaliciji. Predvidoma že v četrtek se bo sestalo vodstvo stranke in tedaj se bodo dogovorili, kako naprej, tudi o sklicu seje sveta, je še povedal po pisanju STA.

Aleksandra Pivec
Novice Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS izrekla nezaupnico Pivčevi

"Brez dvoma gre za resne razmere"

Po javnih kritikah pokrajinske organizacije DeSUS Ljubljana Gantar meni, da gre brez dvoma za resne razmere, ki jih morajo rešiti, da se te razprave tako ali drugače končajo. "Zato je škoda v javnosti razpredati naprej. Prejeli ste informacijo, o kateri se je govorilo že dalj časa, torej o nezadovoljstvu. Na nas je, da se o tem pogovorimo znotraj svojih krogov," je dodal po poročanju STA.

Aleksandra Pivec | Foto: STA , Foto: STA ,

Po Gantarjevih besedah kritičnih več članov

Na vprašanje, ali je to mogoče mirno rešiti ali pa bo moral kdo iz stranke oditi, je odgovoril, da to težko oceni. Spomnil je, da se je javno, s kritiko izrekla ena pokrajinska organizacija, čeprav pa je po njegovih besedah kritičnih več članov, tudi iz drugih pokrajinskih organizacij. Kakšne bodo odločitve, je torej odvisno tudi od drugih, še navaja STA.

Nesoglasja v pokrajinskem odboru Ljubljana

Danes se je na seji sestal tudi izvršilni odbor Mestne organizacije DeSUS Ljubljana, kjer so se seznanili s potekom seje Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana, katere del so. Kot so v izjavi za javnost zapisali v Mestni organizaciji DeSUS Ljubljana, s sklepi niso bili seznanjeni.

"Po poročanju predstavnikov Mestne organizacije DeSUS Ljubljana do zaključka seje Pokrajinskega odbora Ljubljana na dnevnem redu seje ni bilo predvideno kakršnokoli odločanje in sprejemanje sklepov, ki naj bi bili sprejeti po informacijah iz sredstev javnega obveščanja," so zapisali.

"Predstavniki Mestne organizacije DeSUS Ljubljana so na seji prisostvovali do predvidenega konca seje po sprejetem dnevnem redu. Do takrat Pokrajinski odbor DeSUS Ljubljana ni razpravljal, sprejemal in odločal o nobenem od sklepov o katerih poročajo sredstva javnega obveščanja. Zato je Izvršilni odbor Mestne organizacije DeSUS Ljubljana sprejel sklep, da zahteva od Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana zapisnik 1. redne seje Pokrajinske organizacije, iz katerega bodo razvidni število članov Pokrajinskega odbora DeSUS Ljubljana z glasovalno pravico, potek seje, sprejeti sklepi in izidi glasovanja," so še dodali.

Čudi se odzivu Pivčeve

Gantar se sicer čudi prvemu odzivu Pivčeve, ta je zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana. "Upam, da ne podcenjuje razmer v stranki. Gre v resnici za odraz nezadovoljstva velike skupine in v teorije zato ne verjamem," je povedal Gantar. Priznal je, da bi tudi njegovo sodelovanje s Pivčevo lahko bilo boljše, piše STA.

Pivčeva je sicer na januarskem kongresu prejela močno podporo. Gantar je danes na vprašanje o tem, kaj se torej dogaja, odgovoril, da očitkov ne bi komentiral. Povzel pa je, da je veliko kritik o vodenju, odzivanju stranke in njeni vlogi v vladi. To je treba po njihovih navedbah končati, saj dolgoročno to ni dobro za stranko in njeno vlogo v koaliciji, še piše STA.

Na vprašanje, ali se lahko zgodi tudi sklic kongresa, je odvrnil, da so vse možnosti odprte, glede na to, da je svet stranke najvišji organ med kongresoma. Predstavniki sveta stranke imajo možnost predlogov in glasovanja o nadaljnjem ravnanju. Prav tako lahko po Gantarjevih navedbah svet stranke odloči o nezaupnici predsednici stranke oziroma jo načeloma lahko tudi odstavi.

Ne spreglejte