Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 10. 2014,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Osterman vlada Toni Stojčevski

Sreda, 29. 10. 2014, 16.41

8 let

Načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman bo povišan v generalmajorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vlada je podala soglasje za povišanje načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Andreja Ostermana v čin generalmajor.

Organ za preiskovanje letalskih nesreč bo še naprej vodil Toni Stojčevski. V. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo pa je postal Domen Bizjak.

Osterman je položaj načelnika Generalštaba Slovenske vojske nastopil 13. oktobra in na tem mestu nasledil Dobrana Božiča. Po današnjem vladnem soglasju k predlogu za povišanje Ostermanovega čina bo obrambni minister Janko Veber predlog posredoval predsedniku republike Borutu Pahorju, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Stojčevski ostaja Vlada je na današnji seji tudi imenovala Tonija Stojčevskega za vodjo organa na ministrstvu za infrastrukturo, pristojnega za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov. Stojčevski je bil že od 2011 preiskovalec v sektorju za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, s 1. majem letos pa ga je vlada za vodjo organa, pristojnega za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, imenovala za obdobje šestih mesecev.

S 1. novembrom bo tako po današnji odločitvi vlade Stojčevski še naprej vodil omenjeni organ, njegov mandat časovno vnaprej ni omejen, so pojasnili na omenjenem ministrstvu.

Kot še pojasnjujejo v sporočilu po seji vlade, je Stojčevski po izobrazbi pilot letala VII, kot letalski nadzornik in inšpektor je med letoma 2009 in 2011 med drugim bdel nad usposabljanjem letalskih organizacij ter letalskega in drugega strokovnega osebja, predvsem z vidika varnosti zračnega prometa. Opravljal je tudi nadzor nad izpolnjevanjem zahtev za pridobitev, podaljšanje in obnovo letalskih dovoljenj, licenc, spričeval in pooblastil letalskih organizacij in letalskega osebja.

Domen Bizjak bo mandat v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo imenovala nastopil 1. novembra, vlada ga je na ta položaj imenovala do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Bizjak je bil sicer v prejšnjem mandatu generalni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve.

Ne spreglejte