Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
6.14

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Natisni članek

Rudi Medved Državni zbor vlada Marjan Šarec

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 6.14

5 let, 7 mesecev

Na zaslišanje še zadnji kandidat Marjana Šarca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Rudi Medved | Foto STA

Foto: STA

Parlamentarnemu odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo se danes predstavlja novi kandidat za ministra za javno upravo Rudi Medved, sicer aktualni poslanec LMŠ. Premier Marjan Šarec ga je predlagal za ministra iz kvote svoje LMŠ po umiku kandidature Tugomirja Kodelje.

Čeprav je Kodelja tako kot vseh drugih 15 Šarčevih ministrskih kandidatov na zaslišanju v DZ prejel zeleno luč pristojnega odbora, se je Šarec odločil za umik njegove kandidature. Svoje odločitve za zamenjavo javno ni pojasnil, po mnenju mnogih pa se Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal.

Marjan Šarec
Novice Kako Šarec utemeljuje kandidaturo Rudija Medveda za ministra?

Še prejšnji teden zasliševal druge

Medvedovo kandidaturo, ki jo je uradno vložil v petek, je Šarec utemeljil z njegovimi strokovnimi referencami, dozdajšnjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v LMŠ.

Medved, ki je prejšnji teden kot predsednik parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor vodil zaslišanje dveh ministrskih kandidatov, svojo vizijo vodenja resorja matičnemu odboru predstavlja danes.

Rudi Medved
Novice Šarec je namesto Kodelje za ministra predlagal poslanca Medveda #video

Dolgoletni urednik in novinar na RTV Slovenija

Od kandidata, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Pogajanja s sindikati javnega sektorja, ki višje plače zahtevajo tudi v za zdaj zamrznjenih stavkah, bodo namreč eden trših orehov novega ministra za javno upravo.

Po današnjem zaslišanju Medveda bo predvidoma v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov. Za njeno izvolitev je potrebna večina navzočih poslancev.

Marjan Šarec
Novice Šarec že zamenjal prvega kandidata za ministra #video
V sindikalnih vrstah vlada veliko zanimanje za zaslišanje kandidata za ministra za javno upravo Rudija Medveda, ki danes poteka pred parlamentarnim odborom. Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj meni, da bo imel predsednik vlade Marjan Šarec pri izbiri Medveda srečnejšo roko kot pri Tugomirju Kodelji.

Štrukelj, ki je tudi glavni tajnik šolskega sindikata Sviz, je umik Kodeljeve ministrske kandidature označil za racionalno potezo predsednika vlade. Po Štrukljevi oceni je bil Kodelje s svojo vizijo ministrovanja neprepričljiv ter bi bil verjetno prej obremenitev in težava za kredibilnost nove vlade kot pa kakšna dodana vrednost.
Marjan Šarec
Novice "Ali Šarec igra ali pa je res rojen za premierja"
Ne spreglejte