SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na sežanski osnovni šoli v karanteno še dva razreda

0,09

termometer

Osnovna šola Srečka Kosovela
Foto: STA

Po ponedeljkovih testiranjih in potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri še dveh učencih Osnovne šole Srečka Kosovela v Sežani so v karanteno poslali še dva razreda. Skupno je v karanteni tako 18 od skupno 39 razredov. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri okrog 30 učencih in štirih zaposlenih na šoli.

Pouk na sežanski osnovni šoli kljub temu poteka nemoteno, seveda ob spoštovanju vseh predpisanih zaščitnih ukrepov, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Danes dopoldne bodo testirali še dodatne morda okužene otroke, tako da bi se število že popoldne lahko ponovno spremenilo.

Osnovna šola Srečka Kosovela Novice Karantena v sežanski šoli: doma več kot 370 učencev #video

Po besedah v. d. ravnatelja Bojane Škabar ukrepajo takoj, ko izvejo za potrjeno okužbo učenca. Vsem staršem učencev iz njegovega razreda pošljejo SMS-sporočilo in jih obvestijo, da bodo učenci delo nadaljevali na daljavo. Starše tudi usmerijo k spremljanju dodatnih obvestil v eAsistentu, kjer jih obveščajo o navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, o stikih in o nadaljnjem poteku pouka, poroča STA.

V. d. ravnatelja je starše ob tem še pozvala, naj v šolo pošiljajo le zdrave otroke, saj se je dogajalo, da so k pouku prihajali tudi učenci z znaki prehlada.

Novi koronavirus v Franciji Novice "Razmere v Sloveniji se poslabšujejo, vse bolnišnice so spet covidne" #video

O morebitnih okužbah na šoli obveščajo tudi zaposlene, ti pa potem preverijo, ali so bila upoštevana vsa navodila, kot so prezračevanje, maske in medsebojna razdalja, v nasprotnem primeru jim svetujejo samoizolacijo, je pojasnila Škabarjeva. Na šoli imajo 105 zaposlenih, od tega se jih je 12 cepilo proti novemu koronavirusu, 18 pa jih je covid-19 že prebolelo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin