Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
12.48

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

pogrešana policija

Četrtek, 2. 7. 2020, 12.48

3 leta, 9 mesecev

Informacija o pobeglem otroku na območju Kastelca lažna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Črni Kal | Foto STA

Foto: STA

Policisti so ob pomoči prevajalca ugotovili, da je bila informacija o pobeglem otroku na območju Kastelca lažna, saj v skupini ilegalnih prebežnikov ni bilo nobenega otroka, so sporočili s Policijske uprave Koper. Iskalno akcijo za domnevno pogrešanim otrokom so tako v širši sestavi prekinili ob 13.30.

slovenska policija
Novice Policiste napadla s sekiro in jim grozila s smrtjo

Policisti so na območju Kastelca okoli 6.20 prijeli ilegalna prebežnika, pri čemer se je nekaj oseb razbežalo po gozdu. Pozneje je policija prijela še štiri prebežnike, ena deklica pa je zbežala s kraja, za njo pa je stekla iskalna akcija. Med drugim je bil aktiviran tudi policijski helikopter, iskalni akciji so se pridružili še italijanski organi, piše STA.

Policiji povedal, da je izgubil šestletno sestro

Občan je namreč danes ob 6.20 obvestil koprski operativno-komunikacijski center, da je opazil skupino oseb med Podgorjem in Petrinjami, ki bi lahko bili ilegalni prebežniki. Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj, med drugim tudi vodnika službenega psa, ki je skupino oseb opazil nad predorom Kastelec. V bližini sta dve policijski patrulji prijeli skupno šest ilegalnih prebežnikov, in sicer štiri državljane Pakistana in dva državljana Indije.

Eden od ilegalnih prebežnikov, državljan Pakistana, je policistom po prijetju povedal, da je izgubil sestro, ki naj bi bila po njegovih podatkih stara šest let. Policija je takoj začela iskalno akcijo, v katero je bilo vključenih več rednih policijskih patrulj, pridružili pa so se jim tudi policisti posebne policijske enote, vodniki s službenimi psi, upravljavec drona ter policijski helikopter, poroča STA.

Policisti so pregledovali območje med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom. Zaprosili so tudi za pomoč italijanske gorske reševalne službe in policije, ki je v času iskanja pregledovala območje pod Socerbom na italijanski strani meje.

V nadaljnjem postopku s prijetimi ilegalnimi prebežniki so policisti ob pomoči prevajalca ugotovili, da je bila informacija o pobeglem otroku lažna, saj v skupini ni bilo nobenega otroka. Prijete osebe so v razgovorih povedale, da so skupaj v skupini 12 oseb hodili iz Bosne in Hercegovine. Šest moških so na poti prek Hrvaške že prijeli hrvaški varnostni organi, preostalih šest pa danes slovenski policisti, so še zapisali na policiji, še navaja STA.

predmeti
Novice Policisti pridržali domnevni vlomilki, so predmeti vaši? #foto
Ne spreglejte