SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na poti v Srbijo in BiH sedem tisoč otroških plenic

2

termometer

V organizaciji Slovenske vojske je ponoči proti Srbiji ter Bosni in Hercegovini odpeljal konvoj tovornjakov s humanitarno pomočjo, ki jo je za prizadete v poplavah zbral Rdeči križ.

Na poti v Srbijo je 14 tovornjakov, v BiH pa dva. Rdeči križ je za prizadete v poplavah zbral tisoč parov otroške in ženske gumijaste obutve, več deset palet vode ter prek 7000 kosov otroških plenic.

Vso omenjeno pomoč so že vključili v konvoj humanitarne pomoči, ki so ga ponoči odpremili prizadetim na poplavljenih območjih v Srbiji. Pomoč bodo predali Rdečemu križu Srbije, ki bo zagotovil nadaljnjo delitev pomoči, pojasnjujejo na RKS.

Še lahko darujete Rdeči križ se ob tem zahvaljuje vsem podjetjem, družinam in posameznikom, ki darujejo humanitarno pomoč, hkrati pa opozarjajo, da še vedno delujejo zbirni centri po vsej Sloveniji. Zbirna mesta so objavljena na spletni strani www.rks.si

V Bosni potrebujejo … Z bosanskega in srbskega Rdečega križa so RKS sporočili, da nujno potrebujejo spalne vreče, zložljive postelje, posteljnino, ležalne podloge, gumijaste škornje, osebne higienske pripomočke (zobne ščetke, zobne paste, milo, brisače, ženske vložke, toaletne robčke), plenice za otroke in odrasle, ustekleničeno vodo, konzervirano hrano z rokom uporabnosti najmanj šest mesecev, žepne svetilke, zaščitne maske za obraz, zaščitne rokavice in dezinfekcijska sredstva za roke.

Ob tem v RKS opozarjajo, da zdravil, sanitetnega materiala in oblačil ne zbirajo. Donatorje prosijo, naj bo hrana izključno konzervirana.

Iz Dubaja 75 ton hrane Pomoč na poplavljena območja pošiljajo tudi svetovne humanitarne organizacije. Svetovni program za prehrano sporoča, da bo naslednja pošiljka 75 ton hrane iz Dubaja prispela danes. Obenem je program sprožil 1,5 milijona dolarjev vredno operacijo za takojšnjo pomoč Srbiji v sodelovanju s srbsko vlado in drugimi agencijami Združenih narodov na terenu.

Unicef v BiH medtem prevzema vodstvo pri zagotavljanju čiste vode in sanitarij in doslej so razdelili več kot tono klora za dekontaminacijo vodnih virov. Unicef je prav tako najel 120 prostovoljcev za psihosocialno pomoč otrokom na prizadetih območjih. Za to potrebuje 3,6 milijona dolarjev nujnih sredstev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin