Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2020,
12.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

Natisni članek

policija Kranj pogrešana noad

Sreda, 4. 3. 2020, 12.22

4 leta, 1 mesec

Našli pogrešano petletnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09
slovenska policija | Na policiji so zanikali trditve, da je bil otrok v času iskalne akcije doma in da so ga starši tam pozabili. | Foto Siol.net

Na policiji so zanikali trditve, da je bil otrok v času iskalne akcije doma in da so ga starši tam pozabili.

Foto: Siol.net

Na območju Trstenika v Občini Kranj se je dopoldne izgubila petletna deklica. Deklico so dobro uro po sprožitvi iskalne akcije našli živo in zdravo, je sporočila policija. Na policiji so zanikali trditve, da je bil otrok v času iskalne akcije doma in da so ga starši tam pozabili.

Kot so dopoldne sporočili gorenjski policisti, se je na območju Kranja v dopoldanskih urah izgubila petletna deklica, ki naj bi v spremstvu otrok in odraslih odšla na sprehod v gozd. Policisti so takoj sprožili iskalno akcijo, v iskanje je bil vključen tudi policijski helikopter. Deklico so po dobri uri našli. 

Vzgojiteljici ugotovili, da en otrok manjka

Kot so popoldne pojasnili na Policijski upravi Kranj, so bili policisti o pogrešani deklici obveščeni ob 11.20 oziroma manj kot pet minut od takrat, ko je bila petletnica pogrešana. Po njihovih besedah je bila deklica na območju Trstenika na sprehodu z vzgojiteljicama. Prvo štetje otrok sta vzgojiteljici opravili pred vrtcem, drugo pa na travniku pred vstopom v gozd, kjer sta ugotovili, da en otrok manjka.

Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj z okoli 30 policisti, aktiviran je bil policijski helikopter, vodniki policijskih psov, policijski droni in večje število prostovoljcev. Policisti so takoj začeli pregledovati teren, preverili so tudi stanovanjsko hišo, v kateri živi otrok, vendar deklice v njej takrat ni bilo. Med iskanjem so policisti in svojci v hišo kasneje vstopili še enkrat, da bi pridobili oblačila otroka, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Takrat so v hiši našli deklico.

slovenska policija
Novice V prometni nesreči umrl 24-letnik

Policija zanikala, da bi bila deklica ves čas iskalne akcije doma

Okoliščine kažejo, da se je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata, ki so jih starši pustili odprta. Aktivnosti iskanja na terenu so bile prekinjene ob 12.30. Po vseh do zdaj preverjenih podatkih izginotje deklice ni povezano s kaznivim dejanjem, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno ministrstvo za izobraževanje. "Zanikamo lahko trditve nekaterih, da je bil otrok ves čas doma in so ga starši tam pozabili," so sporočili s kranjske policijske uprave in dodali, da so z deklico že opravili pogovor. Večjih posebnosti niso ugotovili.

Ne spreglejte