SiolNET. Novice Slovenija
5,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kranju in Novem mestu poteka več hišnih preiskav

5,16

termometer

Kriminalist
Foto: STA

Preiskovalci NPU izvajajo hišne preiskave zoper dve fizični in dve pravni osebi na območju Kranja in Novega mesta. Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s sumom zlorabe položaja ali zaupanja na škodo gospodarske družbe, znaša več kot 530 tisoč evrov.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes izvajajo večje število operativnih aktivnosti, med drugim pet preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju Policijske uprave Novo mesto in Policijske uprave Kranj, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Hišne preiskave izvajajo na podlagi odredbe pristojnega sodišča zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1 v škodo gospodarske družbe z območja Policijske uprave Novo mesto.

Po navedbah Televizije Slovenija so bili preiskovalci tudi v eni od hčerinskih družb krškega komunalnega in gradbenega podjetja Kostak.

Več kot pol milijona evrov premoženjske koristi

Predkazenski postopek vodijo zoper dve fizični osebi, trenutno pa se preiskovalna dejanja nanašajo na dve fizični in dve pravni osebi. Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo omenjenega kaznivega dejanja, znaša več kot 530 tisoč evrov. Odvzemi prostosti in pridržanja niso predvideni.

Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo. Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do osmih let. Pri izvajanju hišnih preiskav in drugih preiskovalnih aktivnostih sodeluje skupno 37 preiskovalcev NPU, so še sporočili z Generalne policijske uprave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin