Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
12.53

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

6

Natisni članek

tatvina policija

Sreda, 21. 10. 2020, 12.53

3 leta, 6 mesecev

Na Obali ugrabili moškega, ga slekli do golega in porezali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

6

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Maja letos se je v prostorih Policijske postaje Koper oglasil 36-letni Koprčan in prijavil, da so na njegov domači naslov prišli neznanci, ga ugrabili in odpeljali na območje Pirana. Tam so z grožnjo, da ga bodo porezali po telesu, poskušali doseči, da bi jim izročil denar, ki naj bi ga dolgoval neki osebi. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ugrabitve in tatvine je policija ovadila moške, stare 41, 31 in 32 let.

Orož
Novice Novomeški policisti zasegli puško in več nabojev

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, se je 31. maja letos na koprski policijski postaji zglasil 36-letni Koprčan in prijavil, da so na njegov domači naslov prišli neznanci, ga ugrabili in odpeljali na območje Pirana. Tam so z grožnjo, da ga bodo z nožem porezali po telesu, poskušali doseči, da bi jim izročil denar, ki naj bi ga dolgoval neugotovljeni osebi.

Ker jim 36-letnik denarja ni izročil, so svoje grožnje podkrepili tako, da so od njega zahtevali, naj se sleče do golega, in ga z nožem porezali po različnih delih telesa. Kljub temu denarja od 36-letnika denarja niso dobili, zato so ga pustili golega na območju Pirana, od koder je na pomoč poklical ženo.

Prejemal klice ugrabiteljev

Po vloženi ovadbi na Policijski postaji Koper je oškodovanec v naslednjih dneh na ženin telefon začel prejemati klice ugrabiteljev, ti so ga pozivali, naj jim nemudoma prinese denar, ki naj bi ga dolgoval.

"Nadaljnji postopek so prevzeli koprski kriminalisti in v naslednjih dneh z zbiranjem obvestil in dokazov identificirali 41-letnega moškega z območja Sežane ter 31- in 32-letnega moškega z območja Postojne, za katere je obstajal utemeljen sum, da so izvedli zgoraj opisano kaznivo dejanje. 24. junija 2020 so kriminalisti pristopili k prijetju osumljenih in izvedbi hišnih preiskav na naslovih bivanja," pojasnjujejo na policijski upravi.

Pred izvedbo hišnih preiskav so koprski  kriminalisti ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je eden od prijetih sodeloval pri storitvi še najmanj treh kaznivih dejanj velike tatvine, ki so bila junija izvedena v različnih trgovinah istega podjetja na območju Obale.

Vlom | Foto: PU Koper Foto: PU Koper

"Policijska uprava Koper je namreč junija letos obravnavala serijo štirih vlomov, izvedenih v trgovinah podjetja na obalnem območju. Vsa kazniva dejanja so bila izvedena z vlomi skozi vhodna vrata in s krajami večje količine tobačnih izdelkov. Prvo od kaznivih dejanj je bilo izvedeno na območju Izole v dopoldanskem času v nedeljo, preostala tri pa v poznem večernem času na območju Kopra. Prva dva vloma sta izvršila dva storilca, medtem ko je druga dva izvedel le eden od njiju," so dodali. Kriminalisti predvidevajo, da sta vlomilca ukradene tobačne izdelke razpečevala na tako imenovanem črnem trgu. Podjetje sta z vlomi oškodovala za več kot sedem tisoč evrov.

S policijsko preiskavo so v nadaljevanju ugotovili, da sta prvi dve vlomni tatvini v trgovine skupaj izvršila dva moška, že omenjena 41-letnik z območja Sežane, sicer že obravnavan zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, in 31-letnik z območja Postojne, ki sta junija neprijavljena bivala v najetem stanovanju na območju Kopra. Drugi dve kaznivi dejanji pa je samostojno izvršil že navedeni Sežančan.

Janez Janša
Novice Janša: Danes že prek 1.100 okužb, streznite se

"Vsi trije so bili 25. junija s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ugrabitve, ki je bilo v nadaljevanju prekvalificirano v kaznivo dejanje izsiljevanja, privedeni na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, kjer so jim odredili pripor. Podana kazenska ovadba je bila v nadaljevanju dopolnjena, saj je koprskim kriminalistom uspelo identificirati še 41-letnega moškega z območja Dekanov, ki je pri kaznivem dejanju sodeloval na način, da je neposredne storilce napeljeval k izvedbi kaznivega dejanja."

"Po dodatno zbranih obvestilih in dokazih je bila v začetku oktobra zoper 41-letnega moškega z območja Sežane na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine – vlomov v trgovine, v dveh primerih v sostorilstvu z 31-letnim moškim z območja Postojne, ta je bil zato prav tako kazensko ovaden.

Za kaznivo dejanje velike tatvine je po prvem odstavku 205. člena kazenskega zakonika zagrožena kazen do pet let zapora, za kaznivo dejanje izsiljevanja po tretjem odstavku 218. členu kazenskega zakonika pa kazen do osem let zapora," so še pojasnili.

Novice Razuzdana zabava s spolnimi pripomočki na hrvaški policijski postaji #video
Ne spreglejte