Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2019,
19.56

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije šport startup podjetje tekmovanje Startech

Petek, 26. 4. 2019, 19.56

4 leta, 12 mesecev

Na novo tekmovanje se lahko prijavijo startupi z rešitvami v športni industriji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

SporTech Stars je prvi regijski projekt, ki skupaj s startupi, podjetji in ob podpori vrhunskega športa vzpostavlja okolje za iskanje tehnoloških rešitev na področju športa. K sodelovanju so vabljeni tako startupi kot že uveljavljena podjetja z rešitvami, ki so povezane s športom in temeljijo na najbolj naprednih tehnologijah. Potegovali se bodo za finančno podporo svojega projekta in storitve partnerjev.

Podjetja bodo dobila tudi priložnost, da svojo rešitev predstavijo globalno ob podpori ambasadorja projekta Gorana Dragića. Svoje prijave lahko oddajo do 20. maja, zmagovalec pa bo razglašen junija na poslovnem dogodku GogiTalk.

"K sodelovanju vabimo vsa startup podjetja, ki imajo idejo ali pa že izdelano rešitev na osnovi najbolj naprednih tehnologij, kot so umetna inteligenca, obogatena realnost, veliki podatki in tehnologija veriženja podatkovnih blokov, in je rešitev oz. storitev povezana s športom" pravi Uroš Okoren, idejni vodja platforme investicijskega sponzoriranja.

"Rešitve so lahko namenjene digitalizaciji procesov v športu, spremljanju športnih vsebin, športni diagnostiki ali pa športemu managementu. Omejitev ni, so le dobre ideje z odlično izvedbo," pojasnjuje Okoren.

Michele Leonardi iz podjetja IBM, Maja Makovec Brenčič z Ekonomske fakultete, Ajša Vodnik z AmCham Slovenija in Uroš Okoren, idejni vodja platforme SporTech Stars. | Foto: Sporttech Michele Leonardi iz podjetja IBM, Maja Makovec Brenčič z Ekonomske fakultete, Ajša Vodnik z AmCham Slovenija in Uroš Okoren, idejni vodja platforme SporTech Stars. Foto: Sporttech

Prijave sprejemajo do 20. maja, zmagovalec bo razglašen junija

Zagonska podjetja, ki si želijo uresničitve in razvoja njihove ideje, se lahko prijavijo na tekmovanje SporTech Stars do 20. maja 2019.

Teden dni kasneje bo objavljen širši izbor finalistov. Najbolj perspektivni startupi, ki jih v selekcijskem postopku izbere strokovna komisija, se bodo udeležili priprav na "Demo dan".

Na pripravah bodo strokovni komisiji podrobno predstavili svojo tehnološko rešitev in jo ob konzultacijah tudi nadgradili.

Tekmovanje se bo zaključilo z izbiro superfinalistov, ki bodo prejeli glavno nagrado, vsi finalisti pa bodo svojo rešitev na GogiTalku predstavili ambasadorju Goranu Dragiću.

Zmagovalca poleg podpore ambasadorja projekta jeseni čakata še pot v ZDA in obisk Gorana Dragića.

Startup
Novice Te storitve so med slovenskimi startupi najbolj iskane

Projektu se lahko z investiranjem pridružijo tudi druga podjetja

Partnerska podjetja, ki se želijo pridružiti projektu, imajo tudi priložnost finančnega investiranja v najnovejše tehnologije in kot prva dostop do novih tehnoloških rešitev zagonskih podjetij.

"Naše poslanstvo je razvijanje košarke na vseh področjih, kamor spada tudi povezovanje športa in gospodarstva. Dejstvo je, da šport brez podpore podjetij ne bi mogel obstati, tako z njimi ves čas iščemo nove priložnosti za sodelovanje. Projekt SportTech Stars, ki predstavlja novo obliko spoznoriranja, torej investicijsko spoznoriranje, je odlična priložnost za nadgradnjo naših partnerstev oziroma za ustvarjanje novih," je povedal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, ki je tudi član komisije SportTech Stars.

Planet care
Novice Bo slovenski startup pomagal rešiti problem plastike? #video
Ne spreglejte