SiolNET. Novice Slovenija
2,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mizi spet zakon o nalezljivih boleznih in novi boni, predvsem za turizem #video

2,87

termometer

Državni zbor bo na redni seji obravnaval vladni predlog novele zakona o nalezljivih boleznih in vladni predlog zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva. Poslanci bodo na mizi imeli tudi predlog devetega protikoronskega zakona, ki med drugim prinaša nove bone, ki jih bo mogoče unovčiti za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture.

Z novelo zakona o nalezljivih boleznih želi vlada uresničiti odločbo ustavnega sodišča, ki je nekatere dele zakona, povezane z ukrepi ob epidemiji, razglasilo za neustavne. Na račun predlaganih ukrepov je bilo iz opozicije slišati več kritik o preširokih pooblastilih vlade pri omejevanju pravic oziroma sprejemanju ukrepov.

Nadomestila plač zaradi karantene bi podaljšali

Zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva med drugim daje podlago za podaljšanje ukrepa nadomestila plač delavcem zaradi odrejene karantene na domu ali nemožnosti opravljanja dela zaradi višje sile od 1. julija do 31. decembra, piše STA. V opozicijskih vrstah je bilo predvsem zaradi predlogov o podaljšanju nacionalnega razpisa za skrajševanje čakalnih dob in predlaganih spremembah pogojev za določitev odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti slišati opozorila, da vladni predlog odpira vrata privatizaciji javnega zdravstva. V opoziciji bodo več členov skušali umakniti z dopolnili.

Izola Novice Vlada naj bi potrdila interventni zakon za turizem Zdravko Počivalšek Posel danes Počivalšek: Turistični boni bodo! #video

Novi boni za okrevanje turizma

Državni zbor bo sejo nadaljeval z obravnavo predloga zakona o ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covid-19. Ta prinaša skupaj 243,5 milijona evrov pomoči predvsem za turizem in povezane panoge, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Eden od ukrepov so novi boni, ki jih bo mogoče unovčiti za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture. Predvidenih je še nekaj drugih ukrepov za podjetja s področja turizma, gostinstva, industrije srečanj, športa in kulture, za celotno gospodarstvo se bo podaljšalo subvencioniranje skrajšanega delovnega časa.

plaža, sončenje, morje, počitnice Novice Prihajajo novi boni, namenjeni širši uporabi kot lanski #video zabava Novice Nove sprostitve ukrepov: brez omejitev v lokalih in trgovinah, bolj sproščeno tudi v kulturi #video Borut Štrukelj Novice Štrukelj: Za zdaj nam slabo kaže. Cilj o zadostni jesenski precepljenosti ni dosegljiv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin