Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
10.55

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

100

Natisni članek

Gospodarska zbornica Slovenije Simon Zajc Slovenija turistični boni

Četrtek, 27. 5. 2021, 10.55

2 leti, 11 mesecev

Prihajajo novi boni, namenjeni širši uporabi kot lanski #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

100

Novi turistični boni so del predloga novega interventnega zakona za turizem, je danes potrdil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. Šlo bi za bone, ki bi jih bilo mogoče ob turizmu in gostinstvu koristiti za širši nabor storitev, tudi za kulturne, športne in rekreativne dejavnosti, je pojasnil.

Letošnji turistični boni ne bodo uporabni zgolj za nastanitev z zajtrkom, temveč jih bodo državljani lahko namenili za več dejavnosti, predvsem v kulturi, športu in rekreaciji, poroča RTV Slovenija. 

"Upam, da smo v zadnjem tednu usklajevanja"

Po besedah državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Simona Zajca so v predlogu možnost koriščenja nekoliko razširili, zato je sama priprava nekoliko bolj zahtevna. Novi interventni zakon za pomoč turizmu je v sklepnih fazah medresorskega usklajevanja. "Upam, da smo v zadnjem tednu usklajevanja. Želimo pomagati ne le turizmu in gostinstvu, ampak tudi tistim, ki so zaradi bolezni covid-19 utrpeli škodo in so v takšni ali drugačni meri tudi navezani na stanje v turizmu. Govorim predvsem o kulturi in pa o športu in rekreaciji," je na novinarski konferenci v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) povedal Zajc. 

Do sredine tega tedna je bilo unovčenih ali rezerviranih 924.261 turističnih bonov v vrednosti skoraj 132 milijonov evrov. Morebitni novi boni, ki jih bodo po predlogu prav tako prejeli vsi prebivalci Slovenije, v pravico do koriščenja starih ne bodo posegali. Bodo pa na gospodarskem ministrstvu s spremembo zagotovili, da bo stare bone mogoče koristiti tudi denimo pri ponudnikih, ki so svoja vrata odprli šele letos.

Lani izdani turistični boni sicer ostajajo v veljavi. Kdor jih še ni, jih lahko izkoristi do konca leta. | Foto: Thinkstock Lani izdani turistični boni sicer ostajajo v veljavi. Kdor jih še ni, jih lahko izkoristi do konca leta. Foto: Thinkstock

Vrednost bona verjetno nižja kot lani 

S predlogom za uvedbo novih turističnih bonov se morata sicer strinjati še minister za finance in vlada. Kolikšno vrednost bona naj bi prejel vsak prebivalec Slovenije, za zdaj še ni znano, omenja pa se, da naj bi bila ta vsota nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov.
 

šola šolarji učenci
Novice To so spremembe, ki jih je sprejela vlada
Ne spreglejte