SiolNET. Novice Slovenija
3,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mejnih prehodih s Hrvaško so čakali več ur

3,66

termometer

mejni prehod, Metlika
Že od jutranjih ur so na nekaterih mejnih prehodih daljše čakalne dobe. Foto: Jure Gregorčič

Na slovenskih cestah je bil ves dan pričakovano zgoščen promet, marsikje so nastajali zastoji. Na mejnih prehodih s Hrvaško je bilo treba dopoldne čakati tudi več ur. V Zgornjem Leskovcu je zjutraj okoli 200 protestnikov z mirnim shodom opozorilo na nevzdržne prometne razmere, ker se vse več voznikov v želji, da se izogne nakupu vinjete, odloči za pot proti Hrvaški skozi tamkajšnji mejni prehod.

Ker se ponekod po državi pojavljajo močnejša neurja in nalivi prometno-informacijski center voznike poziva naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Promet je na takšnih območjih upočasnjen.

Čakalne dobe so še vedno na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje, Slovenska vas in Gruškovje.

 

cesta Rakek Avtomoto To je cesta, ki vas lahko danes pelje mimo zastojev #foto

 

V Zgornjem Leskovcu je okoli 200 protestnikov z mirnim shodom opozorilo na nevzdržne prometne razmere, zlasti v poletni sezoni, ko nastajajo večkilometrske kolone vozil, ob cesti pa ni pločnikov in javne razsvetljave. Promet skozi Zgornji Leskovec se je po mnenju domačinov močno povečal po lanski uvedbi vinjetnega sistema za mejni prehod Gruškovje. Ker se večina turistov želi izogniti nakupu vinjete, se proti Hrvaški raje odpravi prek mejnega prehoda Zgornji Leskovec.

Tako je minulo soboto na cesti do mejnega prehoda Zgornji Leskovec/Cvetlin nastala petkilometrska kolona, kar domačinom, kot pravijo, onemogoča vsakodnevne opravke.

Od države nezadovoljni domačini z namenom izboljšanja prometne varnosti zahtevajo ureditev pločnika, kolesarske steze, postajališča za turiste s stranišči in koši za odpadke ter zmanjšanje prometa in možnost brezvinjetnega prehoda meje na mejnem prehodu Gruškovje/Macelj.

 

Monako Novice Izletniški avtobusi plačajo v Malinski na Krku (skoraj) toliko kot v Monaku

Policija voznike opozarja, da kljub vročini, gostemu prometu in zastojem ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise. Svetujejo tudi spremljanje prometnih informacij o zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih in cestah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin