Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
16.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

LPP Urbana

Četrtek, 18. 7. 2013, 16.44

7 let, 12 mesecev

Na medkrajevnih linijah LPP od avgusta plačevanje z urbano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 1. avgustom bodo potniki na vseh linijah medkrajevnega potniškega prometa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) vožnje plačevali s kartico urbana.

Obstoječe kartice morajo zato za urbano zamenjati najpozneje do 31. julija, so sporočili z LPP in dodali, da bo plačevanje vožnje z gotovino na medkrajevnih linijah še vedno možno.

Gre za medkrajevne linije LPP v občinah Vrhnika, Borovnica, Logatec, Videm-Dobrepolje, Ivančna Gorica ter za linijo od Ljubljane do letališča Brnik. Z urbano bodo potniki po novem lahko v roku 90 minut brezplačno prestopali na omenjenih linijah, z doplačilom 1,2 evra iz dobroimetja na kartici ali z nakupom mesečne vozovnice za mestni potniški promet pa tudi na mestnih linijah, so sporočili z LPP.

Cene prevozov ostajajo nespremenjene Cene prevozov kljub spremembi načina plačila ostajajo nespremenjene, bodo pa uskladili nekatere vozne rede linij. Na LPP so pojasnili, da bodo linijo Padež-Zavrh-Pokojišče-Borovnica tako uskladili z voznimi redi Slovenskih železnic.

Potniki lahko terminsko, zeleno kartico urbana, na katero lahko naložijo mesečno vozovnico, uredijo v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru v Ljubljani, na Avtobusni postaji Ljubljana in v Turistični agenciji PAV na Vrhniki. Zamenjava kartice je brezplačna, na urbano pa jim bodo prenesli dobroimetje oziroma protivrednost kuponov s stare kartice. Nakup mesečne linijske vozovnice bo predvidoma od konca avgusta možen tudi na vseh urbanomatih, so pojasnili na LPP in dodali, da lahko potniki kupijo tudi vrednostno urbano.

Z LPP so sporočili še, da bodo od 1. septembra naprej v medkrajevnem potniškem prometu v veljavi tudi količinske vozovnice, ki bodo vsebovale največ deset voženj. Te bodo morali potniki porabiti v enem mesecu, vozovnice pa bodo nadomestile sedanje kuponske.

Ne spreglejte