SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na medkrajevnih linijah LPP od avgusta plačevanje z urbano

2

termometer

S 1. avgustom bodo potniki na vseh linijah medkrajevnega potniškega prometa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) vožnje plačevali s kartico urbana.

Obstoječe kartice morajo zato za urbano zamenjati najpozneje do 31. julija, so sporočili z LPP in dodali, da bo plačevanje vožnje z gotovino na medkrajevnih linijah še vedno možno.

Gre za medkrajevne linije LPP v občinah Vrhnika, Borovnica, Logatec, Videm-Dobrepolje, Ivančna Gorica ter za linijo od Ljubljane do letališča Brnik. Z urbano bodo potniki po novem lahko v roku 90 minut brezplačno prestopali na omenjenih linijah, z doplačilom 1,2 evra iz dobroimetja na kartici ali z nakupom mesečne vozovnice za mestni potniški promet pa tudi na mestnih linijah, so sporočili z LPP.

Cene prevozov ostajajo nespremenjene Cene prevozov kljub spremembi načina plačila ostajajo nespremenjene, bodo pa uskladili nekatere vozne rede linij. Na LPP so pojasnili, da bodo linijo Padež-Zavrh-Pokojišče-Borovnica tako uskladili z voznimi redi Slovenskih železnic.

Potniki lahko terminsko, zeleno kartico urbana, na katero lahko naložijo mesečno vozovnico, uredijo v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru v Ljubljani, na Avtobusni postaji Ljubljana in v Turistični agenciji PAV na Vrhniki. Zamenjava kartice je brezplačna, na urbano pa jim bodo prenesli dobroimetje oziroma protivrednost kuponov s stare kartice. Nakup mesečne linijske vozovnice bo predvidoma od konca avgusta možen tudi na vseh urbanomatih, so pojasnili na LPP in dodali, da lahko potniki kupijo tudi vrednostno urbano.

Z LPP so sporočili še, da bodo od 1. septembra naprej v medkrajevnem potniškem prometu v veljavi tudi količinske vozovnice, ki bodo vsebovale največ deset voženj. Te bodo morali potniki porabiti v enem mesecu, vozovnice pa bodo nadomestile sedanje kuponske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin