SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Kaninu ostali brez dveh milijonov evrov in lovijo poletno sezono

0

termometer

 | Foto:
Vlada je rok za obnovo kaninskega smučišča podaljšala do konca septembra. Zaradi birokratskih zapletov in počasnih rokov dobave materiala ostali brez dveh milijonov evrov evropskega denarja.

Zagon krožno kabinske dostavne žičnice v tej zimi ne bo mogoč, v Delu piše Blaž Močnik. Delavci podjetja Kaskader namreč odstranjujejo baterije na stebrih, nato bo sledil remont. Za zdaj so dela opravili na zgornji tretjini, za preostali dve pa bodo po besedah direktorja podjetja Petra Poljanca potrebovali še dva meseca.

Pri glavnem izvajalcu del, družbi dr. Duhovnik, so sicer izredno nezadovoljni zaradi zamud francoskih podjetij, ki dobavljajo rezervne dele za kaninske žičnice. Zadnjega dne decembra je namreč potekel rok za črpanje evropskega denarja. Več kot polovica od 3,8 milijona evrov evropskega denarja bo tako ostala neporabljena.

Denarja ne bo treba vračati Bovški občini je uspelo počrpati 1,85 milijona evrov, ki jih na srečo ne bo treba vrniti. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijo je namreč projekt opredelila kot nedokončan in dovolila nadaljevanje naložbe, ki pa mora biti končana do septembra 2016. K projektu obnove našega najvišjega visokogorskega smučišča je pristopila tudi andorska družba PGI Management, ki po svetu upravlja smučišča. Na Kaninu bo delovala v vlogi svetovalca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin