Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2020,
6.55

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

vreme vremenska napoved

Torek, 3. 3. 2020, 6.55

4 leta, 1 mesec

Na agenciji za okolje opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Danes popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine in posamezne nevihte. Zaradi velike nevarnosti snežnih plazov v visokogorju, predvsem v zahodnih in južnih Julijskih Alpah, je agencija za okolje (Arso) izdala opozorilo. Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Novice Pomlad v Evropi: pričakujemo lahko vročinske valove, sušna obdobja in poplave

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem zvečer burja. Temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah do okoli 5 stopinj Celzija. Ponoči bo oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja se bo spustila do okoli 700 metrov nadmorske višine.

Vreme 2.3.2020 | Foto:

Previdno v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1700 metrov trenutno znatna oziroma tretje stopnje. Predvsem so nevarna mesta z napihanim novim snegom, ki so zaradi močnega jugozahodnika zlasti na severnih in vzhodnih straneh grebenov in sedel. Na strmejših pobočjih se lahko sprožijo manjši plazovi nesprijetega snega, že ob manjši obremenitvi snežne odeje pa lahko predvsem na mestih z napihanim snegom sprožite kložast plaz, kakšen plaz pa se lahko s strmejših pobočij sproži tudi spontano. Na vetru izpostavljenih legah, kjer je novi sneg spihan do stare podlage, je nevarnost zdrsov.

Snežni plaz | Foto: Arso Foto: Arso

Kljub kratkotrajni jasnini bo v petek znova deževalo

V sredo bo sprva pretežno oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo burja ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Vreme 3.3.2020 | Foto:

V četrtek bo sprva pretežno jasno in ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter. V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, še napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Ne spreglejte