SiolNET. Novice Slovenija
4,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moški kopiči navlako, domačini zaradi smradu zapirajo okna #video

4,70

termometer

V Limbušu v bližini Maribora domačine že dolgo muči neprijeten prizor sredi kraja. Moški, ki tam sploh ne stanuje, je pa lastnik majhne domačije, na dvorišču tik ob cesti kopiči smeti in razno navlako.

Sosedje so ogorčeni, ker se po Limbušu širi neznosen smrad. Primer so že obravnavale inšpekcije, a razen tega, da so mu veterinarski inšpektorji odpeljali živino, in glob se ni zgodilo nič.

Stari zapuščeni avtomobili, na dvorišču smeti in navlaka, pika na i pa živali, ki so primorane živeti tukaj, so poročali v oddaj Danes na Planetu.

Živali obiščeta enkrat na dan

Limbuš Foto: Planet TV Ob obisku ekipe Planeta lastnika niso izsledili. Trenutno z ženo živita v najemniškem stanovanju v bližnji občini Ruše, za katero po naših informacijah že več mesecev ni poravnal najemnine. Po besedah sosedov živali obišče enkrat na dan.

Hrana za živali leži po tleh. Sosedje moškega opisujejo kot impulzivnega, pred kamero Planeta si zato ne upajo. Pripovedujejo, da zaradi smradu poleti zapirajo okna, uta, ki služi kot hlev, pa naj bi bila črna gradnja.

sod gorivo nafta Novice Čedalje dražje gorivo: prevozniki v rdečih številkah, nihče več ne toči v Sloveniji

Uprava za veterinarstvo mu je prepovedala rejo govedi

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v odgovoru navaja, da so mu prepovedali rejo govedi v naknadno zgrajenem objektu in trajno odvzeli govedo na gospodarstvu.

Nepravilnosti so pri odlaganju odpadkov, gnoj, ki meji na krajevno cesto, domnevno zanemarjanje živali - številne institucije so problematiko že obravnavale.

Limbuš Foto: Planet TV

"Sem nosi svinjarijo, po domače povedano. Ne gre samo za živali, ampak tudi za veliko odpadnih avtomobilov. Vse mogoče. Pogovori z njim so, kot da bi metal bob v steno," je v telefonskem pogovoru za Planet povedal Andrej Šauperl, predsednik Krajevne skupnosti Limbuš. A kljub vsemu razmere ostajajo nespremenjene, moški pa pomoč že leta odklanja.

"Leta 2018 je bila izdana inšpekcijska odločba, s katero je zavezanec moral urediti začasne higienske pogoje za bivanje živali, prehranske ukrepe za vzpostavitev telesne kondicije živali in ukrepe s področja higiene krme. V nadaljevanju, kot z dopolnilnim ukrepom, je bilo odločeno o prepovedi reje goveda v naknadno zgrajenem objektu in trajnem odvzemu goveda na gospodarstvu," so pred časom zapisali pri Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin