Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2020,
12.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

Natisni članek

vreme vremenska napoved

Torek, 4. 2. 2020, 12.27

4 leta, 2 meseca

Močan veter podiral drevesa, odkrival strehe in oviral promet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

Državo je v dopoldanskih urah zajela hladna fronta, ki je skupaj z močnim vetrom povzročila številne nevšečnosti. Veter je odkrival strehe, podiral drevesa in drogove. Ponekod je oviran promet. Neurja pa so medtem zajela tudi Hrvaško, Avstrijo in Nemčijo.

vreme veter
Novice Arso opozarja: veter bo presegel 70 kilometrov na uro #animacija

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, so samo v regijskem centru Maribor v času močnega vetra na območju občine Maribor zabeležili šest dogodkov. Po za zdaj znanih informacijah je močan veter podiral drevesa in drogove ter odkrival strehe. Na kraju dogodkov posredujejo gasilci GB Maribor in dve prostovoljni gasilski društvi - PGD Kamnica in PGD Maribor.

Ostali brez električne energije

V Ljutomeru je veter podrl tri drevesa, ki so padla čez cesto, a so jih gasilci PGD Babinci s cestišča že odstranili. Na omenjenem območju se je v jutranjih urah sicer zgodil izpad električne energije. Brez te je ostalo 739 odjemalcev. Brez elektrike je ostalo tudi 1.185 odjemalcev v Apačah in 2. 302 odjemalcev v občini Duplek.

Meteorna voda zalila več objektov

Nekaj nevšečnosti je hladna fronta z močnim vetrom povzročila tudi v prestolnici, kjer ravno tako poročajo o več podrtih dreves, ki so padla na cestišča ali objekte. Meteorna voda je zalila več objektov. Posredujejo gasilci GB Ljubljana, delavci elektropodjetij ter VO-KA Snaga. 

V občini Grosuplje je močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Na kraj so se napotili gasilci PGD Grosuplje, ki so odkriti objekt zasilno prekrili s ponjavo. V Domžalah je veter podrl drevo na lokalno cesto Študa-Ilhan. Gasilci PGD Študa in CRZ Domžale so ga razžagali in odstranili. 

Iz Kočevja poročajo o snežni plohi.


Vremensko dogajanje ovira promet

Zaradi predmeta na vozišču je oviran promet na gorenjski avtocesti pri priključku Lipce proti Avstriji, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

Arso izdal opozorilo

Zaradi močnega jugozahodnika, ki je dopoldne ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem v sunkih presegal 70 kilometrov na uro, je agencija za okolje (Arso) izdala opozorilo. Jutri naj bi se veter po napovedih še okrepil.

Ta bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra dosegli okoli 70 kilometrov na uro. V noči na četrtek bo veter slabel, so opozorili na državnem centru za obveščanje. 

O močnih neurjih poročajo iz Hrvaške, Avstrije in Nemčije

Napovedano poslabšanje vremena z močnim dežjem in vetrom je danes zajelo tudi več območij Hrvaške. V Čakovcu je veter izruval drevo, na območju Bjelovarja in Samoborja pa je padala toča. Na Reki ob dežju piha močan veter, ki je povzročil velike valove. V Gorskem kotarju je po dežju začelo snežiti. Hrvaški hidrometeorološki zavod je opozoril na potencialno nevarno vreme na celotnem območju Hrvaške, posebej ob obali in v Slavoniji. Napovedali so sunke vetra do 110 kilometrov na uro v notranjosti države ter do 120 kilometrov na uro na splitskem območju, poroča STA.

Nevrijeme u Hrvatskoj: U Zagrebu krenuo pljusak, padaju temperature

Nevrijeme u Hrvatskoj: U Zagrebu krenuo pljusak, padaju temperature Reporterka: Maja Krištafor

Objavil/a 24sata dne Torek, 04. februar 2020

V Avstriji o težavah poročajo iz večine zveznih dežel, kjer močno deževje spremlja veter s hitrostjo do okoli 110 kilometrov na uro. Ponekod so namerili tudi močnejše sunke vetra, rekord je padel pri Semmeringu, kjer so namerili več kot 150 kilometrov na uro. V Zgornji Avstriji je danes brez elektrike ostalo okoli 11 tisoč gospodinjstev.

Iz dežele poročajo o več kot 470 intervencijah gasilcev, ki so pomagali predvsem pri čiščenju cest in električnih napeljav zaradi podrtega drevja. O izpadu elektrike poročajo tudi iz Solnograškega, kjer je prizadetih okoli 1.500 gospodinjstev. Imajo pa v deželi težave predvsem zaradi podrtega drevja. Najhuje je na območju Flachgaua v okolici Salzburga. Gasilci so morali na teren več kot 60-krat.

V Nemčiji močno deževje povzroča težave predvsem na jugozahodu države. V bližini mesta Trier je v vasi Aach ponoči poplavilo mestno središče. Tudi drugod so potoki prestopili bregove. V eni od vasi so morali gasilci zaradi poplav iz hiše reševati družino. Močno deževje in orkanski veter povzročata težave tudi v prometu. Med drugim ne obratuje železniška povezava med krajema Trier in Perl, pri mestu Saarbrücken pa so zaprli del avtoceste, še piše STA.

Novice Nori prizori: morska pena prekrila ulice Katalonije #video
Ne spreglejte