Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2020,
6.29

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Torek, 4. 2. 2020, 6.29

4 leta, 2 meseca

Arso opozarja: veter bo presegel 70 kilometrov na uro #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Zjutraj in zgodaj dopoldne bo ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro, zato so pri Agenciji za okolje izdali opozorilo. Veter bo zaznamoval tudi jutrišnjo sredo, v noči na četrtek pa bo ponehal. Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Zjutraj bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Dopoldne bo pas dežja hladne fronte od severa prešel Slovenijo. Za njo bo popoldne spremenljivo oblačno, še vedno bo možna kakšna manjša ploha. Zapihal bo okrepljeni severni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale večinoma od 7 do 15 stopinj Celzija, vendar se bo čez dan zaradi vetra že hladilo, navajajo na Agenciji za okolje (Arso). 

Arso zaradi močnega vetra izdal opozorilo

Po podatkih Agencije za okolje bo jutri pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 kilometrov na uro. V noči na četrtek bo veter slabel, so opozorili na državnem centru za obveščanje. 

Veter bo v noči na četrtek ponehal

Podobno vremensko dogajanje lahko pričakujemo tudi jutri. Na Primorskem bo pretežno jasno, drugod po državi bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Vreme 4.2.2020 | Foto:

Ni izključena možnost manjše snežne plohe. Pihal bo tudi zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in severovzhodnih krajih čez dan še okrepil.

Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1 stopinja Celzija, ob morju bo za odtenek topleje - namerili bomo okoli 4 stopinje Celzije. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do okoli 12 stopinj Celzije. V noči na četrtek bo veter ponehal. V četrtek in petek bo precej jasno s hladnim jutrom.

Vreme
Novice Obeta se izreden vremenski preobrat: sunkovito se bo ohladilo
Ne spreglejte