SiolNET. Novice Slovenija
7,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izgubila je boj z boleznijo, njena zgodba ostaja pomemben prispevek k razpravi o evtanaziji #video

7,49

termometer

Dvajsetletna Sanja Pertoci iz Sovjaka, katere boj s hudo obliko raka in željo, da bi ji omogočili evtanazijo, smo predstavili v včerajšnji oddaji Danes na Planetu, je ponoči umrla. Njena zgodba pa je pomemben prispevek k družbeni razpravi o sprejemljivosti v Sloveniji trenutno prepovedane evtanazije.

Dvajsetletna Sanja Pertoci iz Sovjaka je po šestih letih izgubila boj s hudo obliko raka. To se je zgodilo dan potem, ko smo v oddaji Danes na Planetu poročali o njeni želji, da bi dolgotrajen in boleč boj prekinila z evtanazijo.

Njena prijateljica Jasmina Puhar, ki Sanji in njeni družini stoji ob strani, je o tem spregovorila za oddajo Danes na Planetu. "Ker se zaveda, da se bliža njen konec, si želi, da ne bi umrla doma v strašnih bolečinah. Ve, da obstaja evtanazija, in njena zadnja želja je bila, da ji mama in vsi ostali uresničimo to možnost," je razložila Puharjeva. Več si poglejte v zgornjem videu.

Kot smo še poročali v oddaji Danes, je želela Sanja zbrati več kot deset tisoč evrov za evtanazijo v Belgiji. A danes nas je, kot napisano, njena mama obvestila, da je ponoči umrla. 

V prispevku smo objavili tudi številko bančnega računa, kamor ste lahko nakazali denar. Kaj bo z zbranim denarjem, še ni jasno, več bo predvidoma znanega v ponedeljek.

Evtanazija. Zdravnik. Smrt. Novice Mlada borka izgublja boj z boleznijo, za evtanazijo potrebuje deset tisoč evrov #video

Ko ni pomoči, življenje pa postane nevzdržno

Sanjina zgodba pa ostaja pomemben prispevek k razpravi o evtanaziji. Zgodba o tem, kako je, ko življenje z neozdravljivo boleznijo postane nevzdržno.

O evtanaziji so razpravljali tudi v oddaji Danes, več v spodnjem videu.

Dušan Keber in Alenka Čurin Janžekovič o možnosti uvedbe evtanazije v Sloveniji. Video: Planet.


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1618
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin