SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministrstvo išče generalnega direktorja Fursa

0,29

termometer

furs
Foto: STA

Ministrstvo za finance z javnim razpisom išče generalnega direktorja finančne uprave (Furs), izbranega kandidata bo vlada na položaj imenovala za pet let z možnostjo ponovnega imenovanja. Zadnji dan za prijavo je 11. junij. Furs trenutno kot generalna direktorica vodi Jana Ahčin.

furs Novice Furs opominja na oddajo davčnega obračuna za nekatere dohodke

Kandidati za vodenje Fursa morajo imeti najmanj deset let delovnih izkušenj in znanje uradnega jezika, je razvidno iz razpisa, ki je danes objavljen na spletnih straneh ministrstva za javno upravo. Zahtevane izkušnje se skrajšajo za tretjino, če ima kandidat univerzitetno izobrazbo z magisterijem znanosti ali doktoratom znanosti, oz. za. eno leto, če ima kandidat opravljen pravniški državni izpit oz. pravosodni izpit.

Kandidat mora k prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Fursa z nekaj več kot 3.600 uslužbenci. Ta je z združitvijo carinske uprave in davčne uprave začel delovati 1. avgusta 2014.

Furs je kot organ v sestavi ministrstva za finance odgovoren za pobiranje javnofinančnih prihodkov za proračune države, Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in občin ter posredno Evropske unije. Skupna vsota lani pobranih javnofinančnih prihodkov je znašala 16,6 milijarde evrov, kar je 6,9 odstotka več kot leto prej.

furs Novice Furs namerava pobrati za 632 milijonov evrov več davkov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin