Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 9. 2023,
14.08

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,42

Natisni članek

rak Tanja Fajon

Sobota, 16. 9. 2023, 14.08

7 mesecev, 3 tedne

Ministrica Tanja Fajon iskreno o svoji bitki z rakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,42
Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. | "Bolezen nas spremeni, zaznamuje, ampak da tudi neverjetno notranjo moč. Marsikdaj si rečem, da bi bila brez te izkušnje slabši človek," je o svoji izkušnji s krvnim rakom, za katerim je zbolela pred 20 leti, zapisala zunanja ministrica Tanja Fajon. | Foto Bojan Puhek

"Bolezen nas spremeni, zaznamuje, ampak da tudi neverjetno notranjo moč. Marsikdaj si rečem, da bi bila brez te izkušnje slabši človek," je o svoji izkušnji s krvnim rakom, za katerim je zbolela pred 20 leti, zapisala zunanja ministrica Tanja Fajon.

Foto: Bojan Puhek

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o otroškem raku, ki ga zaznamujemo septembra, so v petek DZ obiskali otroci z Inštituta zlata pentljica. Svojo izkušnjo s krvnim rakom pa je v iskrenem zapisu podelila tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. 

V petek so otroci in mladostniki, ki so se zdravili na kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo v 3. nadstropju Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, obiskali DZ in s poslanci delili zgodbe o spopadanju s težko boleznijo in jim podarili zlate pentlje, simbol otroškega raka. 

Svojo zgodbo je v zapisu na Facebooku delila tudi ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, ki je novico o diagnozi prejela pred 20 leti. 

"Dobrih dvajset let po novici, da imam tudi jaz krvnega raka, marsikak boleč spomin odide v pozabo. Morda podzavestno, morda, ker je želja po življenju nepremagljiva. Otroci so me spomnili tudi mojih trenutkov vzponov in padcev, drugačne mladosti od vrstnikov, bolečin in nemoči staršev, nelagodja prijateljev. Spomnili so me na vse stranske učinke zdravil, bolečine v sklepih, izpadanje las, hudo utrujenost, visoko telesno temperaturo, šibkost, strah, ki je bil najhujši ponoči. Pa tudi še vedno tesnobo pred obveznim rednim pregledom in obiskom zdravnika. In zavedanje, da zato nimam otrok," je med drugim zapisala Fajonova.

Ob tem se je zahvalila otrokom, ki so delili svoje zgodbe, in pozvala k ozaveščanju ter pravočasnemu odkrivanju, prepoznavanju in zdravljenju krvnih bolezni. 

Ves zapis ministrice si lahko preberete spodaj.

Ne spreglejte