SiolNET. Novice Slovenija
3,88

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ministra Pikala zapuščajo kar trije piarovci

3,88

termometer

Jernej Pikalo
Foto: STA

Službo za odnose z javnostmi na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zapuščajo trije sodelavci. Minister Jernej Pikalo je ob robu današnjega kongresa SD zanikal namigovanja, da naj bi šlo za mobing, generalni sekretar na ministrstvu Mitja Blaganje pa pojasnjuje, da niso uspeli najti skupnega jezika glede plačila dodatnega dela.

Vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu Tina Hrastnik je za STA potrdila, da trije predstavniki za odnose z javnostmi odhajajo iz te službe. Za zdaj ne želi govoriti o razlogih.

Pikalo je v izjavi za medije ob robu kongresa SD v Velenju zatrdil, da ni bilo nobenega mobinga in tudi nobene prijave. "Če pa bi komentiral vsakega zaposlenega na ministrstvu, bi to bilo izjemno težko," je dejal in dodal, da zadeve urejajo "dogovorno" in da ni nič posebnega.

Na očitke o mobingu se je po prvem poročanju medijev odzval tudi generalni sekretar na šolskem ministrstvu Blaganje. Kot je pojasnil, da je med vodstvom ministrstva in sodelavci iz službe za odnose z javnostmi prihajalo do različnih pogledov na to, kako plačati dodatno delo, torej delo, ki presega redni delovni čas.

Po njegovih besedah so pričakovanja zaposlenih "šla v smer rednega dodeljevanja povečanega obsega dela", pri čemer pa niso uspeli najti skupnega jezika.

Medtem ko Hrastnikova in Katja Križnar odhajata z ministrstva, pa je Sebastijan Magdič zaprosil za premestitev znotraj ministrstva, je STA povedala Hrastnikova. To je potrdil tudi Blaganje.

Hrastnikova je še pojasnila, da je odpoved delovnega razmerja dala v ponedeljek, vsi trije pa so o odhodu tako ministra kot generalnega sekretarja obvestili še pred jesenskimi počitnicami. Kdaj odhajajo z delovnih mest, še ni povsem jasno tudi zaradi odpovednih rokov. Vsi trije so bili po besedah Hrastnikove zaposleni za nedoločen čas.

Blaganje pričakuje, da bodo v naslednjih nekaj tednih imeli rešitev, da po odhodu sodelavcev ne bo ogroženo delo ministrstva na področju odnosov z javnostmi.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Nikoniko1 / 10.11.2019. ob 11:53 +7 0

  Ta, kateri ne spoštuje ustave in odločb ustavnega sodišča! Tipičen komunist. Ti pa kot vemo kradejo, lažejo in se poslužujejo še hujših medtod. Vse za denar in oblast, a ne?

  +7 0
 • Zgodovinar_69 / 09.11.2019. ob 20:45 +7 0

  Jaz sem pa mislil, da smo samo heteroseksualci pokvarjeni. A mi hočete povedati, da tudi člani LGBT izvajajo mobing in to nad zlobnimi heteroseksualci? No, če jo v SD odnesejo z umori in kršenjem ustave, jo bodo pa tudi z mobingom.

  +7 0
 • stanly / 09.11.2019. ob 19:41 +8 - 3

  SD na področju šolstva, znanosti in športa vsiljuje zelo ideološko ozko pojmovanje razvoja teh dejavnosti, saj prisega samo na javno šolstvo, javno znanost in javen šport, vse kar je zsebno in bi predstavljalo zdravo konkurenco javnemu je prepovedano, kot bi v športu moralo biti vse enako in brez konkurencein to bi bil konec in smrt športa...

  +8 - 3
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin