Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Virant interpelacija

Torek, 26. 11. 2013, 19.36

8 let

Minister Virant zavrača očitke o interpelaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Notranji minister Gregor Virant očitke iz interpelacije, ki jo je vložila opozicija, v celoti zavrača.

V odgovoru, ki je že v DZ, med drugim zatrjuje, da so predlagatelji prezrli ogromne prihranke, ki jih prinaša dogovor s sindikati javnega sektorja. Zakona o poračunu odprave plačnih nesorazmerij in odškodninah izbrisanim sta bila nujna, dodaja.

Letos 100 milijonov, prihodnje leto 400 milijonov evrov prihranka Virant poudarja, da je s socialnim dialogom dosegel prekinitev stavke v javnem sektorju in velike pozitivne finančne učinke. Ti letos znašajo več kot 100 milijonov evrov, v letu 2014 pa več kot 400 milijonov evrov.

Sprejem zakona o načinu izplačila tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij za nazaj je po ministrovih besedah nujen, saj je treba zagotoviti enako obravnavo vseh upravičencev in preprečiti dodatne stroške sodnih oz. izvršilnih postopkov. Neizpolnitev obveznosti pa bi pomenila "grobo ignoranco načel pravne države, sodnih odločitev in delitve oblasti".

Očitki predlagateljev o odškodninah za izbrisane neutemeljeni Očitki predlagateljev o odškodninah za izbrisane so v celoti neutemeljeni, navaja Virant. Zakon o odškodninski shemi predstavlja uresničitev sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice, njegov sprejem pa je bil prav tako nujen, saj bi v nasprotnem primeru za Slovenijo nastale škodljive finančne posledice, okrnjen bi bil tudi mednarodni ugled države.

Tudi očitke predlagateljev interpelacije o "ogrožanju sistema lokalne samouprave in skladnega regionalnega razvoja" Virant zavrača. Še vedno je prepričan v koristnost reforme lokalne samouprave v smeri združevanja občin.

O očitkih glede letalskih kart je minister navedel, da storitev letalske družbe Adria Airways v aktualnem mandatu zasebno sploh ni uporabljal. Za preteklo uporabo storitev te družbe pa je večkrat pojasnil, da ni nikoli zahteval ali pričakoval kakršnihkoli posebnih ugodnosti ter da na oblikovanje cen letalskih kart ni imel vpliva niti ga ni poskušal ali želel imeti, še navaja.

Ne spreglejte