Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

26

Natisni članek

Marko Bandelli Alenka Bratušek grožnja

Sreda, 7. 11. 2018, 18.00

5 let, 5 mesecev

Minister Bandelli grozil kandidatu za župana v domačem Komnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,67

26

Marko bandelli | Marko Bandelli nam je dejal, da je šlo le za korespondenco dveh prijateljev, več pa ni želel komentirati. | Foto STA

Marko Bandelli nam je dejal, da je šlo le za korespondenco dveh prijateljev, več pa ni želel komentirati.

Foto: STA

"Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture."

Tako se glasi elektronski dopis, ki ga je minister za kohezijo Marko Bandelli 24. septembra posredoval Eriku Modicu in več drugim prejemnikom, ko je izvedel, da bo Modic kandidiral za župana občine Komen.

Iz dopisa je še razvidno, da je Modičev umik iz politične tekme pogojeval s finančnimi sredstvi, ki jih razdeljujeta Bandellijevo ministrstvo in ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, predsednica stranke, katere član je Bandelli.

Bandelli | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Modic ni želel komentirati

Modic, ki je v komenski občinski upravi pristojen za evropske projekte in večje investicije, je eden od štirih županskih kandidatov v občini Komen. Za ta položaj kandidira s podporo skupine volivcev. Elektronske pošte Modic za Siol.net ne komentira. Njegov protikandidat je tudi Dean Zalesjak, ki ga predlaga stranka Alenke Bratušek.

Sporočilo je danes zaokrožilo v političnih krogih. Bandelli nam je dejal, da je šlo le za korespondenco dveh prijateljev, ki sta bila sodelavca štiri leta. Več ni želel komentirati.

Jure Leben
Novice Razjarjeni vlagatelji iz Londona grozijo slovenskemu ministru #video

Bandelli najšibkejši člen vlade

Bandelli že od začetka mandata Šarčeve vlade velja za najšibkejši člen, saj ga obremenjujejo nekatere anonimke, ki opozarjajo na domnevno sporne posle v občini Komen, ki jo je vodil pred imenovanjem za poslanca in nazadnje ministra. Pred mesecem dni je javnost razburjala Bandellijeva vožnji z modrimi lučmi po avtocesti. Bandelli je takrat dejal, da lahko po zakonu počne, kar hoče.

Bandelli je član stranke Alenke Bratušek. | Foto: STA , Bandelli je član stranke Alenke Bratušek. Foto: STA ,

Opravičil se je tudi Bratuškovi

Bandelli se je Modicu v pismu že opravičil. Zapisal je, da je naredil napako in da se zanjo opravičuje. "Nikdar ne bi poskušal preprečiti koriščenja kateremukoli upravičencu, ki je oziroma bi bil uspešen na razpisih, ki jih sicer v izvajanju evropske kohezijske politike v Sloveniji objavljajo ministrstva," je med drugim zapisal Bandelli.

Zapisal je tudi, da se je v želji obsoditi krivico oziroma preprečiti krivično delovanje v svoji ostrini spozabil, kar obžaluje.

Ob tem se je opravičil tudi predsednici stranke SAB Alenki Bratušek, ker je njeno ime navajal popolnoma neupravičeno in brez njenega vedenja. Celotno pismo si lahko ogledate na dnu novice.

V stranki SAB na vprašanje, ali Bandellija čakajo kakšne sankcije, v sredo niso odgovorili. Odzvali so se danes.

Za komentar sporočila smo prosili tudi premierja Marjana Šarca. Njegov odgovor še čakamo.

Bandelli opravičilo | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Ne spreglejte