Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 4. 2015,
18.38

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor Janez Janša Janez Janša Michael Moore Danilo Türk Igor Lukšič Jadranka Kosor Big Foot Mama

Sobota, 18. 4. 2015, 18.38

3 mesece, 2 tedna

Michael Moore snema film o Borutu Pahorju! (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kakšen fantastičen teden za predsednika Pahorja! Kakšen ne prav fantastičen teden za predsednika SDS Janšo! In kakšno ljubosumje poglavarja opozicije, ker je poglavar države sprejel nekega Američana!

Če ste do zdaj še dvomili, da imamo fantastičnega predsednika republike, ki vas ni prepričal že kot predsednik vlade, čeprav je nekega fantastičnega novembrskega dne leta 2009 s simpatijo Jadranko Kosor za vekomaj rešil mejni spor s Hrvaško, morate zdaj položiti orožje.

Če ste bili politično izklopljeni, vas bomo z dokazi popeljati skozi teden, v katerem je naš predsednik blestel kot še nikoli.

Zvezda v predvolilnih filmskih vlogah Dobro, uredništvo Satirikona nikoli ni bilo v dvomu, da je Borut iz pravega testa za predsednika, niti takrat, ko je igral v predvolilnih filmih in potem na volitvah daleč zadaj pustil Danila Türka. Posebej izpostavljamo Borutove predvolilne vloge smetarja, šivilje in mesarja.

Ko smo preteklo nedeljo gledali Boruta na Istrskem maratonu, smo zaslutili, da bo to le uvod v fantastičen teden. Veliko so povedale že visoko dvignjene roke našega 51-letnega prezidenta po fantastičnem rezultatu na 21-kilometrskem maratonu, 1:47:20.

Kje je zdaj Igor Lukšič? Mi vsekakor nismo pozabili, da so za Boruta nastopi na maratonih zelo pomembni. Nismo pozabili niti, kaj je dejal 19. maja 2012, ko je namignil, da bi lahko kandidiral na predsedniških volitvah: "Pred tekom sem si dejal: če mi ne bo uspelo premagati samega sebe, jeseni ne morem zmagati na volitvah." Njegov konkurent na takrat bližajočem se kongresu SD Igor Lukšič je dejal, da Pahor nima drugega programa kot vzbujanje pozornosti za kandidature na vse mogoče položaje.

Pomislite, kje je zdaj Igor Lukšič in kje je Borut Pahor, in dobili boste odgovor, kaj si mislimo o takratnih natolcevanjih profesorja politologije, ki se še vedno lagodno sonči na Fakulteti za družbene vede.

Bobnar, ki je preobrazil Big Foot Mamo Da je Borutov nedeljski tek res napovedal nekaj velikega, smo videli že čez 24 ur, ko je naš predsednik izvedel fantastično preobrazbo iz tekača v bobnarja.

Kakšen smisel za ritem, kakšna energija, kako natančno odmerjeni udarci po opnah bobna! Pesem Big Foot Mame Nisem več s tabo je dobila povsem nov pomen: takšnega predsednika ne bomo imeli nikoli več! Uredništvo Satirikona vas roti: izvolimo ga tudi leta 2017, nato pa na referendumu odpravimo še omejitev dveh predsedniških mandatov!

Samo Borut ne pleteniči o spravi Neverjetno je, da naš Borut ob vseh teh aktivnostih, s katerimi se povezuje s sloji slovenskega življa, od športnikov, rockerjev, mladih, starih do levih, desnih, najde čas tudi za resne državniške zadeve.

Vsi pleteničijo o spravi, a upamo si staviti, da bo to boleče poglavje slovenske zgodovine zaprl prav predsednik. Samo Borut zna najti ob predstavitvi spomenika vsem žrtvam vojn prave besede, ko si želi, da v naši domovini brat nikoli več ne bi dvignil roke nad brata.

Samo Borut razume Rusijo in Ukrajino Osuplo smo gledali, ko se je naš predsednik v morju dogodkov tega tedna uspel pripraviti še na zunanjepolitični podvig. V prekrasni Logarski dolini je gostil predsednika Avstrije in Hrvaške, Heinza Fischerja in Kolindo Grabar Kitarović.

Medtem ko sta njegova gosta lahkomiselno zavrnila možnost, da bi se v Moskvi udeležila majske vojaške parade, češ da to v luči ukrajinske krize ni primerno, je naš Borut spet dokazal, da mu ni para niti v zunanji politiki.

Samo Borut razume pieteto "Pomembno mi je, da veste, da sem bil četrt stoletja politik, ki ni želel mešati pietete z aktualnimi političnimi dogodki. Je ne danes, kot veste, je ne bom v prihodnje. To je moje etično stališče."

Vau, če morda ne veste, kaj to pomeni, vam pomagamo: Borut bo v prihodnjih tednih poglobljeno razmišljal, ali obiskati ruske prijatelje ali ne, medtem pa seveda ne bo zanemarjal svojih državniških obveznosti.

Ali po vsem tem verjamete, da je sloviti ameriški režiser Michael Moore prišel v Slovenijo snemat film o slovenskem izobraževalnem sistemu? Moore ni bil brez razloga skrivnosten o projektu. Ali res mislite, da bi si upal priznati, da snema film o nekem predsedniku neke državice? On, ki je tako kritičen do politike, on, ki je smešil ameriškega predsednika?

Prva potrditev: zlata ribica Princeska I. A iz zelo zanesljivih virov smo izvedeli, da je Michael v Sloveniji prav zaradi snemanja filma o našem Borutu, ki je fantastičen teden oblikoval tudi zaradi Moorovega prihoda v deželo. Prvo veliko potrditev svojih informacij smo dobili po Moorovi izjavi, da mu je Borutova zlata ribica Princeska I. prišepnila, da naj verjame vse, kar mu pove predsednik.

Druga potrditev: Bes Janeza Janše Dokončno pa smo se prepričali o točnosti naših informacij po tvitu predsednika SDS Janeza Janše: "Ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči. Naslednji na avdienci pri @BorutPahor bo pa vodja ISIS?" Janez Janša, ki mu je ne prav fantastičen teden pokvarilo poročanje medijev o finančni preiskavi njegovega premoženja, je ljubosumen na Boruta Pahorja!

Drugače si takšnega tvita ne znamo razlagati. Čeprav je predsednik SDS leta 2012 v drugem krogu predsedniških volitev kot takratni premier podprl Boruta Pahorja, si ni mislil, da bo Borut v predsedniški vlogi tako zablestel, da bo celo vaba za slavnega režiserja Moora. Res ne moremo verjeti, da bi poglavar opozicije resno primerjal sicer res liberalnega in levičarskega Moora z vodjo Islamske države.

Maske demokracije izgubijo proti Michaelu Mooru Res je, da so tudi o Janši posneli svetovno uspešni dokumentarec Maske demokracije (Neuspela tranzicija v Sloveniji), ki je bil posnet celo v angleščini. A očitno je Janeza zabolelo, da je Borutu uspelo privabiti Američana Michaela Moora, medtem ko se je moral nekdanji protikomunistični oporečnik Janša zadovoljiti s slovenskim režiserjem Igorjem Prodnikom.

Kakšen fantastičen teden za predsednika Pahorja in kakšen ne prav fantastičen teden za predsednika SDS Janšo!

Ne spreglejte