Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
8.01

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

pomoč delo Univerza v Mariboru študenti

Petek, 14. 7. 2023, 8.01

9 mesecev, 2 tedna

Mesta za študentsko delovno brigado zapolnjena v nekaj dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
21. tradicionalna študentska delovna brigada | Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt ŠOUM. Doslej je na študentskih delovnih brigadah sodelovalo že prek 1300 študentov, skupaj pa so opravili več kot 70.000 prostovoljnih ur. | Foto Planet TV

Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt ŠOUM. Doslej je na študentskih delovnih brigadah sodelovalo že prek 1300 študentov, skupaj pa so opravili več kot 70.000 prostovoljnih ur.

Foto: Planet TV

Na Muti danes pričakujejo študente na 24. študentski delovni brigadi. Do 20. julija se bo 50 študentov lotilo različnih opravil po občini, med drugim bodo barvali in urejali avtobusna postajališča ter markirali planinske poti. Predvidoma bodo pomagali tudi pri odpravljanju posledic četrtkovega neurja, je za STA povedala županja Angelca Mrak.

Študentsko delovno brigado organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). Vsa prosta mesta za sodelovanje v brigadi so bila zapolnjena v nekaj dneh, kar pomeni, da želja po prostovoljstvu med mladimi še kako živi, so sporočili iz ŠOUM.

Namen študentske delovne brigade je pomagati krajanom demografsko ogroženih območij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomemben vidik je tudi druženje med študenti. Ena skupina študentov je na Muto prišla že nekaj dni prej, da je pripravila kamp in vse potrebno za prihod študentov brigadirjev.

Novice Enkrat brigadir, vedno brigadir: študenti v Črni priskočili na pomoč ljudem #video

"Veseli in ponosni smo, da lahko nadaljujemo delo svojih predhodnikov, ki so študentske prostovoljne akcije začeli že leta 1999, ko so se odpravili na pomoč pri odpravljanju posledic potresa v Bovcu. Tokrat se odpravljamo v občino Muta, kjer bomo pomagali pri različnih opravilih in pokazali, kako znamo študentje poprijeti za delo in pustiti pečat študentske delovne brigade, kjerkoli se ta ustavi," je povedal vodja študentske delovne brigade Uroš Vozlič.

Načrt je, da se tokrat študenti lotijo odstranjevanja zapuščene lope, urejanja šolske poti, imenovane Flisova, urejanja obrežja reke Bistrice in urejanje ograj ob Glasbenem domu. Prav tako je v načrtu barvanje in urejanje avtobusnih postajališč, obnova lesenih klopi ter čiščenje amfiteatra. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije pa bodo opravili tudi markiranje in urejanje planinskih poti v občini.

"Upam, da jih bomo vključili tudi v pomoč pri odpravi posledic neurja," je po četrtkovi ujmi na območju občine povedala županja. Podobno kot drugje je tudi v občini Muta pihal močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival strehe.

Siol Plus Ni pomemben le denar, temveč tudi bližina in toplina (video)
Novice Morda pa k akciji povabim tudi predsednike političnih strank (FOTO in VIDEO)
Novice Študentska delovna brigada letos v Zgornji Savinjski dolini
Novice Študentska delovna brigada v Žužemberku čisti in obnavlja
Novice Letošnja študentska delovna brigada v občini Žužemberk
Novice V Velenju letos prostovoljna delovna brigada
Ne spreglejte