Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2019,
15.44

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

8

Natisni članek

morje Portorož novo leto

Torek, 1. 1. 2019, 15.44

5 let, 3 mesece

Oglejte si najboljše trenutke rekordnih novoletnih skokov v morje #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

8

V Portorožu so na današnji prvi dan leta 2019 pripravili tradicionalne, 15. novoletne skoke v morje, ki so bili po mnenju organizatorjev po udeležbi rekordni. Prireditev je zasenčil dogodek, ko so morali reševalci oživljati enega od udeležencev, ki se je po prihodu iz vode zgrudil na pomolu. 

Moškega, ki je skočil v mrzlo morje in uspešno preplaval razdaljo med pomoloma, je ob prihodu na pomol očitno obšla slabost. Najprej se je oprijel ograje, nato pa se je zgrudil na tla in pritegnil pozornost preostalih udeležencev. Na pomoč so mu priskočili reševalci.

Moškega odpeljali v bolnišnico

Kot je povedal organizator dogodka Nino Cokan, so zdravstveni delavci moškega oskrbeli že na pomolu, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, vendar je z njim vse v redu.

V spodnji galeriji si oglejte več utrinkov z današnjega dogodka v Portorožu.

Fotogalerija
1 / 21
Silvestrovanje Ljubljana
Novice Kako smo silvestrovali Slovenci #video

Temperatura morja okoli 11 stopinj Celzija, kolikor je imel danes tudi zrak v Portorožu, ni odvrnila številnih udeležencev iz Slovenije in tudi tujine, da ne bi na poseben način zaznamovali prehoda v novo leto. Prireditve se je udeležilo rekordnih skoraj 700 ljudi iz vseh koncev Slovenije in tujine, pogumneže pa je z obale spremljalo še več tisoč turistov in naključnih obiskovalcev. 

Pirotehnika in rakete
Novice Na Tajskem krvav družinski spor, po Evropi mrtvi zaradi pirotehnike

Udeleženci iz desetih držav

Po Cokanovem mnenju ljudje na začetku vedno vzamejo dogodek z rezervo, ko pa vidijo odziv množice in tudi pozitivne nasmehe ljudi, čez leta pridejo sami. "Zdaj imamo že tudi veliko domačinov, ki redno skačejo z nami," je še dejal.

Dogodek sicer ni omejen na domačine, saj udeleženci prihajajo iz "skoraj vsakega mesta v Sloveniji", skupno pa iz desetih držav. Glede na podatke predhodnih prijav je najstarejši udeleženec štel 79 let, najmlajši pa komaj štiri.

Policija slika
Novice Še ena tragična nesreča: na Tolminskem umrl voznik avtomobila

Želijo povezati vse štiri obalne občine

Za novo leto 2020 si organizatorji sicer želijo povezati vse štiri obalne občine, tako da bi istega dne ob isti uri skoke poleg Portoroža izvedli še v občinah Koper, Izola in Ankaran.

Za tiste, ki jim je bila slovenska obala predaleč ali pa so si želeli še večjega izziva, so danes tudi v Velenju organizirali prav tako tradicionalen novoletni potop v tamkajšnje jezero, v Celju pa so hrabri plavalci skočili v Savinjo. Že v ponedeljek so deseto leto zapored najpogumnejši skočili v Blejsko jezero, podoben dogodek so pripravili tudi na Jezerskem.
Ne spreglejte