Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
13.01

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

3

Natisni članek

podjetje hrana meso

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 13.01

6 let, 2 meseca

MDK zagotavlja: Naši izdelki so povsem varni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

3

Obžalujemo, da so naši kupci vznemirjeni. Najpomembnejše je dejstvo, da so naši izdelki povsem varni in da razlog začasnega zaprtja ni v varnosti izdelkov, zagotavljajo v podjetju Mesnine dežele Kranjske (MDK), ki mu je inšpekcija za varno hrano za en mesec zaprla ljubljanski obrat.

Video: Planet TV


"Krivi smo, ker smo zamudili roke odprave neskladij po izdanih odločbah. Gre za razna ureditvena dela in neskladje z dokumenti, torej dokumentacijska neskladja," poudarja direktor podjetja MDK Edvard Fonda

Razlog, da se odločbe niso realizirale, je po njegovih pojasnilih "praznina" v notranji komunikaciji in posledično tudi v komunikaciji z inšpekcijo. Izvršni direktor obrata je bil namreč dolgo odsoten, zdaj sicer iščejo novega, na razpis so prijeli 20 prijav.

Kot je dejal, se je to zgodilo zaradi bolezni izvršnega direktorja obrata, nepravilnosti pa bodo poskušali odpraviti v čim krajšem času.

MDK | Foto: Sanja Hrgota Foto: Sanja Hrgota

Inšpekcija: Težava je higiena

Nobena od odločb zoper MDK se ne nanaša na varnost izdelkov, poudarja direktor MDK Edvard Fonda. | Foto: Sanja Hrgota Nobena od odločb zoper MDK se ne nanaša na varnost izdelkov, poudarja direktor MDK Edvard Fonda. Foto: Sanja Hrgota Proizvodnja v podjetju Mesnine dežele Kranjske (MDK) v ljubljanskem Zalogu že dva tedna stoji. Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je namreč obrat zaradi "ponavljajočih se težav z zagotavljanjem higiene prostorov, z vzdrževanjem prostorov in opreme ..." začasno, za en mesec, zaprla.

Inšpektorji so se za to potezo po pisanju časnika Dnevnik odločili, ker so od junija lani v tem obratu za proizvodnjo svežega in pakiranega mesa ugotavljali resne pomanjkljivosti pri zagotavljanju minimalnih higiensko-tehničnih zahtev, pomanjkljivosti pri vzdrževanju infrastrukture in opreme ter resne neskladnosti pri izvajanju sistema notranjih kontrol.

Ne spreglejte