Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2011,
15.39

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

revizija

Sreda, 25. 5. 2011, 15.39

5 let

Marušič na podlagi primera Klokočovnik za revizijo področja koncesij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Upravni nadzor nad koncesijo Zdravstvenemu zavodu za kardiovaskularno dejavnost kirurga Tomislava Klokočovnika je pokazal nekaj nepravilnosti v delovanju zavoda.

Klokočovnik ima 30 dni časa, da nepravilnosti odpravi. Nadzor pa je pokazal tudi na nekatere sistemske pomanjkljivosti, zato bodo na ministrstvu proučili področje podeljevanja koncesij. Komisija ugotovila nekatere sistemske pomanjkljivosti Komisija za upravni nadzor je ugotovila nekatere sistemske pomanjkljivosti, zato je minister za zdravje Dorjan Marušič imenoval delovno skupino, ki bo pregledala to področje in podala predloge glede nadaljnje ureditve področja. Pregledala bo tudi opravljanje zdravstvene dejavnosti drugih pravnih in fizičnih oseb s koncesijo za opravljanje zdravstvene dejavnosti, so sporočili z ministrstva. Tako Klokočovnikov zavod med drugim nima lastnih prostorov, opreme in kadrov niti nima sklenjene pogodbe s Splošno bolnišnico Izola, ki bi mu omogočila izvajanje programa akutne bolnišnične obravnave. Njegovo dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti je bilo namreč izdano na podlagi navedbe, da bo Klokočovnikov zavod dejavnost opravljal v SB Izola. Klokočovnik posegov še ni pričel izvajati Klokočovnik ima z ZZZS sicer sklenjeno pogodbo za vstavljanje srčnih spodbujevalnikov in operacije na odprtem srcu za obdobje 2011-2015, a teh posegov še ni pričel izvajati, je ugotovila komisija za upravni nadzor.

Med nepravilnostmi, ki jih je ugotovila komisija, je tudi ta, da Klokočovnik ministrstva za zdravje ni obvestil, da zdravstveno dejavnost za njegov zavod opravljajo oz. so opravljali tudi drugi zdravniki, lani ni poročal o izvajanju koncesije, niti ni vodil čakalnih seznamov, kot to veleva zakonodaja.

"Preveri naj se ustreznost kalkulativnih elementov" Ministrstvo glede na ugotovitve upravnega nadzora ZZZS predlaga, da preveri ustreznost kalkulativnih elementov v okviru standardov za osnovno in specialistično ambulantnod dejavnost, so še sporočili z ministrstva.

Marušič: Koncesija je veljavna Minister Marušič je v začetku januarja letos odredil interni nadzor nad postopkom podeljevanja koncesije Klokočovnikovemu Zdravstvenemu zavodu za kardiovaskularno dejavnost in tudi upravni nadzor nad dosedanjim izvajanjem koncesije. Interni nadzor je sicer pokazal na določene napake v postopkih, a koncesija je kljub temu veljavna, je že marca pojasnil Marušič.

Ne spreglejte