SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Noč: Včasih imam občutek, da se borim z mlini na veter #video

0,18

termometer

Predsednik države Borut Pahor je danes podelil državna odlikovanja. Med pustošenjem omikrona so red za zasluge prejeli trije zdravniki, strokovnjaki vsak na svojem področju. Aleš Blinc za delo na področju srca in ožilja ter za velik prispevek k preventivi in razumevanju teh bolezni, Aleksander Merlo za uvajanje novih uspešnih pristopov na področju porodništva in Marko Noč za delo na področju intenzivne interne medicine in glasno skrb za delovanje zdravstva. 

"Če lahko kakšno stvar preprečimo, smo zdravniki po navadi zelo, zelo zadovoljni. In to je pravzaprav področje, na katerem temelji današnja nagrada," je povedal Aleš Blinc, predstojnik kliničnega oddelka za žilne bolezni UKC Ljubljana.

Red za zasluge je prejel tudi direktor porodnišnice Postojna Aleksander Merlo, ki si je vsa leta prizadeval za obstoj in rast postojnske porodnišnice, ta je danes znana tudi onkraj meja: "Porodnišnica se ponaša s številom porodov, ki je tretje v Sloveniji, 1.715 otrok smo imeli v letu 2021, in opravili smo tudi tisoč večjih operacij z majhnim kolektivom. Tudi v času covidnih težav nismo prenehali delati."

Prejemniki odlikovanj poudarjajo, da brez trdega in timskega dela ni dobrega zdravništva, za kar se bodo trudili tudi v prihodnje. Prejemniki odlikovanj poudarjajo, da brez trdega in timskega dela ni dobrega zdravništva, za kar se bodo trudili tudi v prihodnje. Foto: STA

Noč: V zadnjem tednu se dogajajo lepe stvari

Poleg uspešnega dela na področju interne medicine je Marko Noč, predstojnik kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino UKC Ljubljana, eden od redkih, ki glasno in javno govorijo o sistemskih nepravilnostih, nazadnje je opozarjal na pretirano visoke cene zdravil in zdravstvene opreme pri nas. "Včasih imam občutek, da se borim z mlini na veter, vendar se ravno v zadnjem tednu dogajajo lepe stvari, poleg tega priznanja je bil v četrtek sprejet zakon, za katerega upam, da je prvi korak v pravo smer za zagotavljanje normalnih cen medicinskega materiala v slovenskem zdravstvu," je Noč spomnil na zakon o javnem naročanju.

Ob tem Noč dodaja, da bo država po covidnem obdobju vso energijo lahko vložila v ustavitev korupcije v zdravstvu in odtekanje javnega denarja.

Borut Pahor Novice Predsednik Borut Pahor: To bodo zmagovalci letošnjega leta Srečanje Borut Pahor Novice Trideset let mednarodnega priznanja Slovenije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin