Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 7. 2014,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

UKC Maribor stavka pogajanja

Sreda, 16. 7. 2014, 9.59

8 let

Mariborski kardiologi (za zdaj) vodstvu ne popuščajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kardiologi in vodstvo UKC Maribor so se tudi po današnjem sestanku glede plačila interventnega dela razšli brez dogovora. Stavka v ponedeljek vse bolj verjetna.

Potem ko v ponedeljek niso dosegli dogovora, so predstavniki zdravnikov in vodstva UKC Maribor danes ponovno sedli za pogajalsko mizo. Namen sestanka je bilo uskladiti stališče glede plačila kardiologov za interventne posege.

Kardiologi namreč zahtevajo plačilo po storitvi in ne po beleženju minut, za poseg pa zahtevajo 200 evrov bruto ali sto evrov neto. Vodstvo medtem vztraja pri starem predlogu, to je 20-odstotni dvig osnovne plače za opravljanje dodatnih posegov.

Zdravniki se še odločajo Za sklep kompromisa bodo morali popustiti kardiologi, pravi regijski predstavnik sindikata Fides Boris Rižnar, a kot je pojasnil po sestanku, napredka tudi danes ni bilo.

Predsednik sveta zavoda Bogdan Čepič je namreč z ministrstva za zdravje ponovno dobil mnenje, da podpis podjemnih pogodb, s katerimi bi se uveljavil predlog kardiologov, ni mogoč. Kardiologi pa se medtem še niso odločili, ali sprejemajo predlog vodstva.

Fides kardiologom: Sprejmite ponujeno Fides sicer po Rižnarjevih besedah zavzema stališče, da kardiologi sprejmejo predlog vodstva, ki je v skladu z zakonodajo. Kot je dejal, bi bil to začasen predlog, naprej pa bi spor reševali, ko se bo oblikovala nova vlada in bo imenovan tudi resorni minister.

Pogajalci se bodo ponovno sestali jutri dopoldne pred sejo sveta zavoda. Takrat naj bi bilo tudi dokončno znano, ali bodo kardiologi v skladu z napovedjo v ponedeljek stavkali ali ne.

Stavka bo torej odpovedana le, če bodo kardiologi popustili. "Nasprotna stran ni v stanju, da bi karkoli ponudila," je dejal Rižnar.

Ne spreglejte